Rodičia najmladšej obete bostonského útoku nechcú trest smrti pre Carnajeva

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 16:29 • 2 min
Rodičia najmladšej obete bostonského útoku nechcú trest smrti pre Carnajeva

BOSTON - Rodičia najmladšej obete bombového útoku na bostonskom maratóne spred dvoch rokov požiadali federálnu prokuratúru, aby upustila od snáh o odsúdenie Džochara Carnajeva, jedného z páchateľov, na trest smrti. Ich žiadosť dnes uverejnili miestne noviny Boston Globe.

slovakia

left justify in out

Bill a Denise Richardoví, rodičia osemročného Martina, vyzvali ministerstvo spravodlivosti, aby uzavrelo s Carnajevom, ktorého minulý týždeň súd uznal za vinného vo všetkých bodoch obžaloby, dohodu. Tá by ho zbavila práv na odvolanie sa voči rozsudku výmenou za udelenie doživotného trestu za mrežami bez možnosti podmienečného prepustenia.
     

"Vieme, že vláda má svoje dôvody na to, aby požadovala trest smrti, ale proces, ktorý k tomu povedie, môže trvať celé roky pre odvolania sa a predĺžiť nám opätovné prežívanie najbolestnejšieho dňa nášho života," uviedol pár v článku s názvom "Ukončite naše utrpenie a zrušte trest smrti".
     

Druhá fáza procesu s Carnajevom sa začne na budúci týždeň v utorok. Porota v rámci nej rozhodne o odsúdení tohto mladíka čečenského pôvodu na trest smrti alebo na doživotie.
     

Prokuratúra argumentuje tým, že Carnajev, ktorý mal v čase incidentu 19 rokov, si zaslúži popravu, pretože útok bol zacielený na potrestanie krajiny, do ktorej sa desať rokov predtým presťahoval. Podľa jeho vlastných slov išlo o odplatu za operácie americkej armády v moslimských krajinách.
     

Manželia Richardoví z Bostonu stratili pri útoku osemročného syna Martina, zatiaľ čo ich dcéra Jane prišla v dôsledku vážneho zranenia o nohu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona