Rodičia kopilota z lietadla smrti vyjadrili vďaku za podporu, pozostalí obetí sa hnevajú a búria

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 19:27 • 2 min
Rodičia kopilota z lietadla smrti vyjadrili vďaku za podporu, pozostalí obetí sa hnevajú a búria

BERLÍN - Krátke vyjadrenie vďaky zverejnené v miestnych novinách rodičmi kopilota leteckej spoločnosti Germanwings Andreasa Lubitza, ktorý zámerne s lietadlom havaroval vo francúzskych Alpách a zabil tak všetkých 150 ľudí na palube, vyvolalo dnes v Nemecku búrlivú a rozhnevanú diskusiu. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V inzeráte, ktorý vyšiel prvýkrát v sobotu 2. apríla v denníku Rhein-Zeitung, sa Lubitzovi rodičia poďakovali priateľom, rodine, duchovnému a miestnym obyvateľom za podporu, ktorej sa im dostalo po synovej smrti.

 

"Chceme sa poďakovať každému, kto nás podporoval a pomáhal nám v roku plnom hrôzy, strachu, nedôvery, nepokoja, ochromenia, zúfalstva a žiaľu, s ktorým sme sa museli vyrovnávať, s tou obrovskou stratou a so všetkým, čo sa stalo," napísali Lubitzovi rodičia a brat. "Stratili sme milého a drahocenného človeka," dodala rodina v inzeráte.

 

Toto osobné vyznanie však rozhnevalo rodičov obetí, uviedol nemecký bulvárny denník Bild, ktorý zverejnil spomínaný inzerát v dnešnom vydaní. "Svoje zavraždené deti môžeme navštíviť iba pri ich hroboch. A Lubitzova rodina v poďakovaní ešte označí syna za drahocenného človeka. Náš hnev sa teraz ani nedá vyjadriť slovami," povedali denníku Bild rodičia jednej obete prostredníctvom právnika Elmara Giemullu.

 

Otec ďalšej obete prejavil pochopenie pre Lubitzovu rodinu, ale sťažoval sa na skutočnosť, že v inzeráte nie je vôbec zmienka o ľuďoch zabitých pri havárii. "Nie som schopný slova nad touto ignoranciou a nedostatkom úcty voči mŕtvym," povedal. Denník Rhein-Zeitung medzitým bránil svoje rozhodnutie inzerát zverejniť. Pochopenie s Lubitzovou rodinou vyjadrili aj užívatelia sociálnych sietí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies