Rodičia Jána Kuciaka varovali syna pred vyhrážkami Kočnera

NETKY.SK • 14 Január 2020, 12:54 • 2 min
Rodičia Jána Kuciaka varovali syna pred vyhrážkami Kočnera

PEZINOK – Otca zavraždeného Jána Kuciaka Jozefa napadlo hneď po vražde jeho syna, že za tým stojí obžalovaný Marian K.

slovakia

left justify in out

Mysleli si, že podobné veci sa dejú len v zahraničí

"Hovoril som si, že sa u nás niečo také stať nemôže, máme funkčné súdy, funkčnú prokuratúru...opak bol pravdou," uviedol na margo vraždy novinára Kuciakov otec. To, že si vraždu tohto typu na Slovensku nikto nedovolí, si podľa neho myslel aj jeho syn.

 

img

 

Jana Kuciaková upustila od výsluchu

Vo svojej výpovedi rozprával aj o vyhrážkach Mariana Kočnera na Kuciakovu osobu, ktoré už boli medializované.

Slovám Jany Kuciakovej nebolo pred súdom vôbec rozumieť. Po zložení svedeckej prísahy sa predsedníčka senátu spýtala prokurátora a obhajcov, či súhlasia s upustením od výsluchu. Obe strany súhlasili. Čítala sa tak jej výpoveď z prípravného konania. V nej uviedla, že radila synovi, nech nepíše o nebezpečných témach. Ten jej mal odpovedať, že to robí, aby sa na Slovensku žilo lepšie.

 

img

 

Ján Kuciak chcel, aby sa na Slovensku žilo lepšie

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

 

Viac informácií o prípade sa dozviete v článku "Miroslav M. sa priznal k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej" alebo pod hashtagom #kocner

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona