Rodičia chcú pochovať Tamerlana Carnajeva v Dagestane

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 09:14 • 2 min
Rodičia chcú pochovať Tamerlana Carnajeva v Dagestane

MACHAČKAL - Rodičia zastreleného bostonského atentátnika Tamerlana Carnajeva chcú pochovať svojho syna v Dagestane a v súčasnosti zbierajú peniaze na prevoz tela z USA do tejto juhoruskej republiky. Oznámila to dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na jeho strýka Anzora Carnajeva.

slovakia

left justify in out

"Chceme vziať telo nášho syna do Ruska a pochovať ho tam, ale americké úrady tomu prekážajú. Dokonca zbierame peniaze na prepravu tela," uviedol Anzor Carnajev.

Hlavnými podozrivými z bombových útokov na Bostonský maratón z 15. apríla sú bratia čečenského pôvodu Tamerlan a Džochar Carnajevovci, ktorí pred príchodom do Spojených štátov žili v Dagestane a v Kirgizsku.

Tamerlan (26) prišiel o život počas prestrelky s políciou a Džochar (19) sa v súčasnosti zotavuje zo strelných zranení vo väzenskej nemocnici. 

Na území amerického štátu Massachusetts sa nenašiel cintorín, ktorého správca by bol ochotný poskytnúť hrobové miesto pre zastreleného Tamerlana. V Bostone protestovali desiatky ľudí proti jeho pochovaniu na území USA. 

Ďalší strýko Carnajevovcov Ruslan Tsarni žijúci v štáte Maryland prišiel cez víkend do pohrebného ústavu vo Worcesteri v Massachusetts, aby sa pokúsil o vydanie jeho telesných pozostatkov a vykonanie moslimských pohrebných rituálov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies