Rodičia by nemali zabudnúť na poistenie školáka

NETKY.SK • 26 August 2017, 10:05 • 2 min
Rodičia by nemali zabudnúť na poistenie školáka

BRATISLAVA - Nástup do školy je pre každého náročný tak z psychologického, organizačného, ako aj finančného hľadiska. Výdavky na prváčika sú ešte väčšie ako na staršie deti.

slovakia

left justify in out

Na jednej strane sú výdavky spojené s nákupom nových školských potrieb, aktovky, peračníka, zošitov a mnohých iných drobností. Netreba však zabúdať ani na poistenie. Prváčik sa ešte len učí zodpovednosti, a preto je dobré myslieť o krok dopredu.

 

Poisťovne ponúkajú širokú škálu poistných produktov, ktorými možno zabezpečiť školopovinné deti pred následkami úrazu, ale aj pred krádežou a stratou osobných vecí. Pritom sa poistenie uzatvára na dobu určitú a tou je školský rok. Na poistenie školáka možno využiť buď komplexné balíčky ponúkané poisťovňami niektorým školám, alebo vybaviť dieťaťu poistenie individuálne.

 

Uzavrieť skupinové poistenie školáka je praktické a jednoduché, má však aj svoje úskalia. Komplexné poistenia poskytované celým skupinám žiakov totiž nemusia kryť všetky možné škody. Výhodou individuálneho poistenia je to, že si ho možno vyskladať podľa vlastných parametrov.

 

Novopečeného školáka je jednoznačne vhodné poistiť proti úrazu. Najbežnejšími nehodami sú úrazy spôsobené pádom po pošmyknutí alebo potknutí. Dieťa si môže zlomiť ruku, nohu, alebo rozbiť hlavu. "Pri uzatváraní poistky si overte, aké druhy úrazu poisťovňa kryje a či je to pre vašu ratolesť dostačujúce. Výhodou je, ak poistenie kryje okrem zlomenín aj popáleniny a v prípade vážnejšieho úrazu aj denné odškodné pri hospitalizácii či trvalé následky úrazu," radí Martina Cvachová z poisťovne Groupama.

 

Deti dnes v aktovkách nenosia do školy len knihy a zošity. V ich rukách sú často mobily a tablety, a preto je prirodzené, že rodičia chcú poistiť pred stratou alebo krádežou aj tie. Rodičia preto často vyhľadávajú taký typ poistenia, ktorý kombinuje postenie proti úrazu, a zároveň aj proti krádežiam či stratám. Ďalšou možnosťou je mať drahé školské tašky, športovú obuv, telefóny a iné predmety pokryté v rámci poistenia domácnosti.

 

"Pokiaľ máte doma mimoriadne aktívne dieťa, je vhodné ho poistiť aj proti škodám na majetku alebo na zdraví, ktoré môže spôsobiť inej osobe. Bude tak kryté z poistenia zodpovednosti za škodu, napríklad v prípade, ak dieťa rozbije okno alebo poškodí drahý videoprojektor," pripomína Cvachová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies