Rodičia by mali vedieť, čo pozerajú deti na internete

NETKY.SK • 21 Február 2012, 08:09 • 2 min
Rodičia by mali vedieť, čo pozerajú deti na internete

Rodičia by mali vedieť, čo pozerajú deti na internete - Radíme Informačné technológie a najmä internet je symbolom súčasnej doby. Rozvoj sociálnych sietí, ale aj možnosť získať informácie akéhokoľvek druhu sú však nielen prínosom, ale môžu byť aj zdrojom

slovakia

left justify in out

img

Informačné technológie a najmä internet je symbolom súčasnej doby. Rozvoj sociálnych sietí, ale aj možnosť získať informácie akéhokoľvek druhu sú však nielen prínosom, ale môžu byť aj zdrojom určitého rizika najmä pre deti.

Peter Fecko, mediálny zástupca spoločnosti Google Slovensko, preto najmä rodičom radí, aby počítač, s ktorým dieťa pracuje, bol na viditeľnom mieste, kde sa často rodič pohybuje, aby vždy mohol jedným okom sledovať, čo práve dieťa robí na internete.

"Je dôležité, aby rodičia mali prehľad o tom, aké stránky ich dieťa navštevuje. Stránky, ktoré vaše deti navštívili, možno nájsť v histórii internetového prehliadača. Tiež je vhodné deti naučiť bezpečne vyhľadávať informácie a použiť nástroje na filtrovanie obsahu. Pokiaľ deti využívajú Vyhľadávač Google (google.sk), stačí využiť dve funkcie. V „Nastaveniach vyhľadávania“ zvoliť „Prísny filter bezpečného vyhľadávania“ a v nasledujúcom kroku ho uzamknúť, aby ho nebolo možné zmeniť. V tomto prípade sa vo výsledkoch vyhľadávania nebude zobrazovať obsah pre dospelých. Podobne sa dá aktivovať bezpečný režim na obľúbenom video portáli YouTube, ktorý ochráni vaše deti pred potenciálne nevhodným video obsahom," radí Fecko.

Za dôležité považuje aj to, aby rodičia viedli svoje deti k zodpovednej komunikácii. Naučiť by ich mali zlaté pravidlo elektronickej komunikácie, ktoré hovorí, že pokiaľ by ste niečo niekomu nepovedali do očí, tak mu to určite neposielajte SMS správou, emailom, cez chat a ani to nenechávajte ako komentár na sociálnej sieti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies