Rodičia Antona Yelchina zažalovali automobilku Fiat Chrysler

NETKY.SK • 3 August 2016, 10:04 • 2 min
Rodičia Antona Yelchina zažalovali automobilku Fiat Chrysler

LOS ANGELES - Victor a Irina Yelchinovci, rodičia zosnulého amerického herca Antona Yelchina, zažalovali automobilovú spoločnosť Fiat Chrysler (FCA). Tú vinia z usmrtenia ich 27-ročného syna, ktorý zahynul po tom, ako ho 19. júna o stenu na príjazdovej ceste pritlačil jeho Jeep Grand Cherokee, teda model, ktorý patrí do portfólia spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Yelchinovci podali žalobu v utorok na najvyššom súde v Los Angeles, pričom automobilku žalujú z nedbanlivosti a zodpovednosti za chybný produkt. V dokumentoch poukazujú na to, že defektné riadiace páky, ktoré automobilka používa, sú príčinou viacerých nehôd spôsobených pohybom automobilu bez vodiča. K takýmto patrí aj Yelchinov incident. Spomínaná žaloba je pravdepodobne prvá v súvislosti s týmto problémom, v ktorej žalobcovia vinia spoločnosť z usmrtenia.

 

Zástupcovia FCA v apríli oznámili, že zvolávajú na opravy viac ako 1,1 milióna osobných áut a vozidiel SUV po celom svete, pretože sa môžu pohnúť aj po zaparkovaní a odchode vodiča. Tento problém údajne spôsobil 68 zranení, 266 nehôd a 308 poškodení majetku. Automobilka ho mala v pláne vyriešiť počas júla a augusta, pričom v apríli vlastníkov v liste upozornila, aby sa vždy uistili, že je ich auto správne zaparkované. Takéto upozornenie prišlo Yelchinovi v máji. Ďalší list mu doručili sedem dní po smrti, pričom v ňom informovali o možnosti opravy spomínanej riadiacej páky. “Bolo to príliš málo a veľmi neskoro,” skonštatoval právnik Yelchinovcov Gary Dordick.

 

“Aj napriek nášmu neuveriteľnému žiaľu sme sa rozhodli sem prísť a zabrániť, aby takáto tragédia postihla aj iné rodiny,” vyjadril sa Victor Yelchin počas tlačovej konferencie, ktorú zorganizovali po podaní žaloby. “Bol jedinečný,” zaspomínala si Irina Yelchina na svojho syna. “Teraz je však jedinečný preto, lebo jeho smrť by mohla zachrániť život inému človeku,” dodala. Zástupcovia automobilky vyjadrili rodine úprimnú sústrasť, k situácii sa však pre médiá odmietli vyjadriť, pretože žalobu zatiaľ nedostali.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies