Rodiaca vládna koalícia sa dohodla na krížovej kontrole na ministerstvách

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 11:20 • 2 min
Rodiaca vládna koalícia sa dohodla na krížovej kontrole na ministerstvách

BRATISLAVA – Rodiaca sa vládna koalícia strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť sa dnes dohodla na krížovej kontrole na ministerstvách.

slovakia

left justify in out

Znamená to, že jedna zo strán nominuje na rezort ministra a iná štátneho tajomníka. Krížová kontrola na ministerstvách fungovala do roka 2010. Za vlády Ivety Radičovej ministrov i štátnych tajomníkov nominovala vždy strana, ktorej bol zverený rezort.


Predseda Smeru-SD Robert Fico dnes oznámil, ako si strany rozdelili posty vo vláde. Nepovedal však mená. Podľa informácií agentúry SITA vládu by mal viesť naďalej Robert Fico. Ministrom vnútra má zostať Robert Kaliňák. Členmi vlády za Smer-SD majú zostať aj Peter Kažimír ako minister financií, Miroslav Lajčák ako minister zahraničných vecí a minister práce Ján Richter. Na ministerstve kultúry by mal Mareka Maďariča vystriedať starosta obce Stará Bystrica a dlhoročný poslanec NR SR Ján Podmanický. Smeru pripadne aj rezort hospodárstva a funkcia podpredsedu vlády pre investície. Na tieto dva posty majú byť traja kandidáti Peter Pellegrini, Peter Žiga a Viktor Stromček. Keďže žiadna zo strán nechcela rezort zdravotníctva, ministra nominuje tiež Smer-SD.


SNS pripadne rezort obrany, školstva a pôdohospodárstva. Ministerkou spravodlivosti za Most-Híd sa má stať podpredsedníčka strany Lucia Žitňanská. Strana Bélu Bugára navrhne aj ministra životného prostredia, ktorým má byť László Solymos. Sieti pripadne jediné ministerstvo, a to dopravy. Na jeho čele má stáť Róbert Auxt, ktorý za stranu kandidoval z 18. miesta.


Národnú radu SR má viesť predseda SNS Andrej Danko. Podpredsedami majú byť Marek Maďarič, Béla Bugár a predseda Siete Radoslav Procházka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies