Rodgers o predčasnom konci v Liverpoole: Som neuveriteľne sklamaný

NETKY.SK • 6 Október 2015, 07:19 • 2 min
Rodgers o predčasnom konci v Liverpoole: Som neuveriteľne sklamaný

LIVERPOOL - Tréner Brendan Rodgers vyjadril obrovské sklamanie zo svojho predčasného konca na lavičke anglického futbalového klubu FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

Vedenie "The Reds", ktorých dres oblieka aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, prepustilo severoírskeho kouča v nedeľu, iba niekoľko hodín po remíze 1:1 v derby na ihrisku Evertonu.

 

"Samozrejme, som neuveriteľne sklamaný, že musím odísť z FC Liverpool," vyhlásil Rodgers, ktorý pôsobil na Anfielde tri a pol roka. "Bolo pre mňa cťou a privilégiom viesť jeden z najväčších klubov na svete. Každý deň som tvrdo pracoval, aby som čo najlepšie reprezentoval tento klub, postupne rozvíjal tím i hráčov, na ktorých môžu byť fanúšikovia hrdí," citovala trénera agentúra Reuters.

 

Pod vedením Rodgersa Liverpoolu v roku 2014 iba tesne unikol majstrovský titul, keď mu ho v samom závere sezóny uchmatol Manchester City. Štyridsaťdvaročný kormidelník počas svojho pôsobenia napokon nezískal s klubom ani jednu trofej, nepočítajúc súčasného kouča Albiónu Roya Hodgsona, ktorý viedol "The Reds" iba pol roka, sa naposledy také niečo prihodilo Philovi Taylorovi v polovici 50-tych rokov minulého storočia. Úvod prebiehajúcej sezóny sa Liverpoolu nevydaril, po 8. kole mu patrí v tabuľke Premier League až 10. miesto, bod za mestským rivalom Evertonom.

 

"S mužstvom sme počas môjho pôsobenia zažili niekoľko pamätných chvíľ. Rád by som sa poďakoval celému tímu za tvrdú prácu a zodpovedný prístup. Súčasný káder je vo fáze obmeny, no je v ňom veľa talentovaných hráčov a ako mužstvo držia pokope. Očakávam, že v najbližších týždňoch bude tím ďalej rásť. Želám môjmu nástupcovi veľa šťastia vo zvyšnom priebehu sezóny," dodal Rodgers.

 

Vedenie slávneho klubu sa už obzerá po náhrade, v pondelok kontaktovalo zástupcov Jürgena Kloppa a Carla Ancelottiho. Obaja renomovaní tréneri sú momentálne bez angažmánov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies