Rodgers: Liverpool je na správnej ceste za titulom

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 13:12 • 2 min
Rodgers: Liverpool je na správnej ceste za titulom

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool sú na najlepšej ceste vyhrať Premier League v tejto sezóne, ale musia naďalej tvrdo na sebe pracovať.

slovakia

left justify in out

Hlavný tréner "The Reds" Brendan Rodgers to uviedol pred stredajším ligovým duelom s AFC Sunderland, v ktorom chcú jeho zverenci vyhrať a znížiť náskok FC Chelsea na čele súťaže na jediný bod.
     

Liverpool ťahá od 8. februára sériu šiestich ligových víťazstiev, v ktorých dosiahol 24 gólov. Zaujímavosťou je fakt, že šestinu, teda štyri presné zásahy, pripadajú na účet slovenského stopéra Martina Škrtela. Ten je tak štvrtým najlepším kanonierom "The Reds" v tejto sezóne spoločne so stredopoliarom Raheemom Sterlingom a podľa anglických médií si poslednými výkonmi jednoznačne pýta predĺženie zmluvy na Anfield Road.
     

"Dlhší čas sme nevíťazili, ale teraz aj keď to možno ešte nebude tento rok, sme na správnej ceste za triumfom v domácej lige," povedal pre Liverpool Echo Rodgers, ktorého zverenci neokúsili trpkosť prehry v posledných jedenástich ligových dueloch. Naposledy ťahali za kratší koniec v Premier League 29. decembra, keď padli na Stamford Bridge po prehre 1:2. "Ešte sme ďaleko od perfektných výkonov a ukázal to aj sobotňajší duel v Cardiffe. Stále sa učíme a napredujeme, pričom dúfame, že aj naďalej budeme zbierať body a na konci uvidíme."
     

Liverpool zaznamenal 82 ligových gólov v tomto ročníku, o šesť viac ako Manchester City (63 bodov), ktorý je v tabuľke na treťom mieste, ale odohral o tri zápasy menej ako vedúca FZ Chelsea. Naopak, o defenzíve Liverpoolu sa hovorilo ako o slabšej stránke mužstva, aj keď tréner Rodgers argumentuje, že dostali mnoho hlúpych gólov. "Aj tie najlepšie mužstvá dostávajú góly. Keď som prišiel, tak sme mali problémy dávať góly, teraz zasa príliš veľa inkasujeme. Musíme sa koncentrovať na svoju prácu. Mojim cieľom je zvýšiť náš potenciál v ofenzíve a hráči musia niesť zodpovednosť," poznamenal Rodgers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies