Rodený Brazílčan Eduardo: Moje srdce patrí Chorvátsku

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 19:35 • 2 min
Rodený Brazílčan Eduardo: Moje srdce patrí Chorvátsku

SAO PAULO - Špecifickú príchuť bude mať štvrtkový otvárací zápas 20. majstrovstiev sveta vo futbale medzi domácou Brazíliou a Chorvátskom v Sao Paule (22.00 h SELČ) pre chorvátskeho reprezentanta Eduarda Alvesa da Silvu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný útočník ukrajinského Šachtaru Doneck sa totiž narodil v približne 400 km vzdialenom meste Rio de Janeiro, od roku 2004 háji farby spomenutej balkánskej krajiny.

 

"Nikdy som si nepomyslel, že by som mohol zažiť niečo také. Ako Brazílčan budem stáť proti svojej rodnej krajine a ešte k tomu na jej území. Už sa nemôžem dočkať. Cítim sa ako pred prvým rande. Keď dostanem možnosť na ihrisku spievať obe hymny, budem sa cítiť, akoby som mal dve srdcia. V žilách mi síce koluje brazílska krv, ale moje srdce patrí Chorvátsku," vyhlásil Eduardo, ktorý zažije debut na scéne MS. 

 

Pre zaujímavosť, v konečnej nominácii Chorvátska na MS sa nachádza ešte jeden rodený Brazílčan - stredopoliar Sammir. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona