Rodčenkov vraj navádzal Rusov na neznáme látky

NETKY.SK • 30 November 2016, 14:50 • 2 min
Rodčenkov vraj navádzal Rusov na neznáme látky

MOSKVA - Rusko pokračuje v očierňovaní kľúčového informátora v kauze manipulácií s dopingovými vzorkami počas zimných olympijských hier 2014 v Soči Grigorija Rodčenkova.

slovakia

left justify in out

Bývalého riaditeľa moskovského laboratória po jeho úteku do USA, kde ponúkol svoju verziu udalostí denníku New York Times, obvinili vo vlasti z krivej prísahy, priekupníctva, sprenevery či vyhrážana, teraz sa k tomu pridalo aj údajné navádzanie športovcov na užívanie neznámych látok. S novým zistením vyrukoval šéf ruskej vyšetrovacej komisie Iľja Lazutov, s odvolaním sa na agentúru TASS ho cituje web insidethegames.biz:

 

"O Rodčenkovi je známe, že prehováral športovcov, aby brali neznáme substancie." Vraj je na to nieľkoľko svedkov, ich mená ale nezverejnili. Lazutov je presvedčený, že išlo o organizovanú trestnú činnosť. "Rodčenkov možno sám vytvoril a viedol zločineckú sieť. Je zvláštne, že taký človek vznesie nejaké obvinenie a niekto mu verí," uviedol Lazutov, ktorého komisia údajne podnikla kroky na získanie Rodčenkovho svedectva zo Spojených štátov.


Rodčenkove vyhlásenia o podvodoch počas ZOH 2014, ktoré mali kamuflovať doping ruských športovcov, viedli k spusteniu vyšetrovania Svetovej antidopingovej agentúru (WADA) pod vedením Richarda McLarena. Na základe prvých zistení kanadského právnika viaceré športové federácie zakázali ruským reprezentantom štartovať na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro. Kompletnú správu zverejní McLaren 9. decembra v londýnskom hoteli St. Pancras Renaissance.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies