Rodák z Bratislavy dostal v Česku šesť rokov za lúpežné prepadnutia supermarketu

NETKY.SK • 11 September 2013, 16:18 • 2 min
Rodák z Bratislavy dostal v Česku šesť rokov za lúpežné prepadnutia supermarketu

HRADEC KRÁLOVÉ - Na šesť rokov za mreže poslal dnes Krajský súd v Hradci Králové Róberta Németha (43) z Náchoda.

slovakia

left justify in out

Rodák z Bratislavy, ktorý sa hlási k maďarskej národnosti, ukoristil pri opakovaných prepadoch prevádzky obchodnej siete Penny Market v Hronove s využitím plynovej pištole celkovo viac ako milión Kč, uhradiť musí asi tretinu z tejto sumy. Informoval o tom internetový server iDNES.cz.

Senát pod vedením Petra Mráku súčasne uložil obžalovanému trest prepadnutia vecí, ktoré využil pri lúpežných prepadnutiach na sklonku augusta 2011, v decembri 2011 a na konci augusta 2012, vrátane plynovej pištole kalibru 9 mm. Osudným sa páchateľovi stal vlaňajší decembrový štvrtý pokus, pri ktorom ho priamo na mieste zadržali príslušníci zásahovej jednotky.

Páchateľ, ktorý konal vždy podľa rovnakého scenára, prepady realizoval v skorých ranných hodinách a do priestorov supermarketu sa dostával cez nákladovú plošinu, sa k trestnej činnosti priznal v plnom rozsahu. Odmietol však prezradiť, na čo použil získané finančné prostriedky. Penny Marketu musí teraz vrátiť 308.000 Kč a poisťovni ďalších 65.000 Kč.

Rozsudok je právoplatný, pretože ani obžalovaný, ani žalobkyňa sa proti nemu neodvolali a tohto práva sa vzdali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies