Rod Stewart chce s Faces vystúpiť na Glastonbury

NETKY.SK • 9 Október 2015, 09:45 • 2 min
Rod Stewart chce s Faces vystúpiť na Glastonbury

LONDÝN - Anglický spevák Rod Stewart by s formáciou Faces rád vystúpil na legendárnom festivale Glastonbury.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatročný interpret to prezradil v rozhovore pre BBC Radio London. "Prajem si, aby niekto z organizátorov Glastonbury zdvihol telefón a požiadal nás o to. Doteraz to ešte nikdy neurobili. Boli by sme za, ostali sme už len traja," povedal muzikant.

 

Faces vznikli v roku 1969 v Londýne. Medzi pôvodných členov kapely patrili okrem Stewarta aj Kenney Jones (bicie) a Ronnie Wood (gitara), ktorí v skupine pôsobia dodnes, a ďalej aj Ronnie Lane (basgitara) a Ian McLagan (klávesy). Formácia nahrala štyri štúdiové nahrávky - First Step (1970), Long Player (1971), A Nod Is As Good As A Wink... To A Blind Horse (1971) a Ooh La La (1973). Rozpadla sa v roku 1975. V roku 1997 zomrel Ronnie Lane. Kapela v roku 2010 oznámila reunion so spevákom formácie Simply Red Mickom Hucknallom, ktorý s nimi vystúpil aj v roku 2012 na uvedení do Rock'n'rollovej siene slávy. Vlani v decembri zomrel aj Ian McLagan. Ostatní traja žijúci členovia nedávno vystúpili na podujatí Rock 'n' Horsepower v Hurtwood Park Polo Clube v anglickom Ewhurste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies