Ročná údržba Loveckého zámočka stojí 22-tisíc eur

NETKY.SK • 4 Január 2015, 15:06 • 2 min
Ročná údržba Loveckého zámočka stojí 22-tisíc eur

BRATISLAVA - Viac než 22-tisíc eur zaplatí kancelária prezidenta v tomto roku za údržbu Loveckého zámočka v Tatranskej Javorine.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo zmluvy, ktorú uzavrela prezidentova kancelária so Štátnymi lesmi Tatranského národného parku Tatranská Lomnica. Podľa zmluvy sa bude niekoľko ľudí počas roka 2015 starať o vykurovanie zámočku, kosenie trávnatého okolia a pluhovanie prístupovej cesty.

 

Hovorca hlavy štátu Roman Krpelan hovorí, že prezident Andrej Kiska objekt navštívil a prezrel si ho, neprespal však v ňom. "Zamestnanci kancelárie prezidenta zámoček využívajú na rekreačné účely," dodal Krpelan. Zámoček bol v máji napríklad miestom stretnutia dosluhujúceho prezidenta Ivana Gašparoviča s jeho nástupcom Andrejom Kiskom. Za Gašparoviča tiež zámoček hostil niekoľko zahraničných prezidentov pri formálnych i neformálnych stretnutiach. Bývalý prezident sa v zámočku zvykol ubytovať počas služobných ciest a pracovných výjazdov na východe Slovenska.

 

Lovecký zámoček v Tatranskej Javorine je národná kultúrna pamiatka a je zákonnou povinnosťou prezidenta sa o objekt starať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies