Rockové kapely už nešokujú ako kedysi, tvrdí Alice Cooper

NETKY.SK • 15 August 2016, 12:26 • 2 min
Rockové kapely už nešokujú ako kedysi, tvrdí Alice Cooper

BRATISLAVA - Americký rockový spevák Alice Cooper si myslí, že rockové kapely už nedokážu divákov šokovať tak, ako kedysi.

slovakia

left justify in out

"Máme tu ISIS, ľudí, čo strieľajú policajtov, policajtov, ktorí strieľajú černochov. V súčasnosti je CNN oveľa desivejšia než Rob Zombie, Marilyn Manson či Alice Cooper," uviedol v telefonickom rozhovore pre WA Today zo San Francisca.

 

Šesťdesiatosemročný rocker pritom v sedemdesiatych rokoch patril medzi najkontroverznejších umelcov a súčasťou jeho koncertov boli prvky ako gilotína, bábiky a figuríny s odseknutými hlavami či tancujúci zub. Hudobník si myslí, že v tom čase bolo publikum jednoduché vydesiť, zatiaľ čo teraz, v dobe internetu, je doslova nemožné ho šokovať, pretože niektoré správy zo sveta sú hrôzostrašnejšie než čokoľvek desivé, s čím by prišiel na javisko. "Niekto zabil 50 ľudí v gej bare. To ma desí," uviedol Cooper.


Alice Cooper, vlastným menom Vincent Damon Furnier, sa na hudobnej scéne pohybuje od 60. rokov minulého storočia. Začínal ako spevák kapely Alice Cooper, ktorú tvorili aj Glen Buxton, Michael Bruce, Dennis Dunaway a Neal Smith. Kapela vydala sedem albumov, pričom najúspešnejšia bola šiesta štúdiovka Billion Dollar Babies (1973). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako I'm Eighteen či School's Out. Spevák si neskôr osvojil meno skupiny a odštartoval sólovú kariéru. V roku 1975 vydal album Welcome To My Nightmare, v septembri 2011 uviedol na trh 19. sólovku Welcome 2 My Nightmare, ktorá je aj jeho zatiaľ poslednou. Kapelu Alice Cooper uviedli v roku 2011 do Rock'n'rollovej siene slávy. V roku 2014 sa do kín dostal biografický dokument o rockerovi s názvom Super Duper Alice Cooper.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies