Rocková kapela Elbow vydá vo februári nový album

NETKY.SK • 30 September 2016, 13:00 • 2 min
Rocková kapela Elbow vydá vo februári nový album

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Elbow plánuje vydať 3. februára nový album, ktorého názov zatiaľ nie je známy.

slovakia

left justify in out

Skupina o tom informovala dnes prostredníctvom sociálnej siete Facebook, kde tiež zverejnila dátumy turné, v rámci ktorého sa počas februára a marca predstaví vo Veľkej Británii a Írsku.


Pôjde o prvý album kapely, na ktorom sa už nepodieľa jeden zo zakladajúcich členov, bubeník Richard Jupp. Ten formáciu opustil tento rok v marci, pričom sa chce venovať sólovým projektom, medzi ktorými je napríklad aj jeho bubenícka škola.


Elbow vznikli v roku 1997, pričom ešte predtým pôsobili pod názvom Soft. Na konte majú albumy Asleep In The Back (2001), Cast Of Thousands (2003), Leaders Of The Free World (2005), The Seldom Seen Kid (2008), Build A Rocket Boys! (2011) a The Take Off And Landing Of Everything (2014), s ktorým formácia po prvý raz dobyla UK Chart.

 

Na konte majú tiež päť EP nahrávok a kompiláciu Dead In The Boot (2012). Podarilo sa im získať dve Ivor Novello Awards, Mercury Prize, BRIT Award či NME Award.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies