Rock'n'roll vymiera, tvrdí Sergio Pizzorno z Kasabian

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 08:01 • 2 min
Rock'n'roll vymiera, tvrdí Sergio Pizzorno z Kasabian

LONDÝN - Sergio Pizzorno z britskej rockovej kapely Kasabian si myslí, že rock'n'roll postupne vymiera. Uviedol to v rozhovore pre denník London Evening Standard.

slovakia

left justify in out

"Je divné rozmýšľať o nás ako o jednej z posledných rock'n'rollových kapiel. Ale je to dôležité, pretože už ich veľa neostalo. Náš nový album 48:13 je dôležitý, pretože je to zatiaľ naša najlepšia práca. Dúfam, že inšpiruje novú generáciu rock'n'rollových kapiel, ktoré si vďaka tomuto albumu uvedomia, že môžu v hudbe experimentovať," vyhlásil Pizzorno.

 

Skupina Kasabian vznikla v roku 1997 a jej súčasnú zostavu tvoria spevák Tom Meighan, spomínaný gitarista a vokalista Sergio Pizzorno, basgitarista Chris Edwards a bubeník Ian Matthews. Na konte majú zatiaľ štyri albumy - Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009) a Velociraptor! (2011), pričom s poslednými tromi menovanými ovládli britský albumový rebríček. Medzi ich úspešné single patria skladby Processed Beats, Club Foot, Cutt Off, Empire, Fire, Underdog či Days Are Forgotten. Pieseň Club Foot z debutového albumu Kasabian venovali pamiatke študenta Jana Palacha, ktorý sa v januári 1969 upálil na protest proti okupácii vtedajšieho Československa armádami Sovietskeho zväzu a jeho spojencov zo socialistického bloku. Spomínaná piata štúdiovka 48:13 vyjde 9. júna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies