Roche víťazom 3. etapy Okolo Pekingu, P.Sagan dostal defekt

NETKY.SK • 8 Október 2011, 00:50 • 2 min
Roche víťazom 3. etapy Okolo Pekingu, P.Sagan dostal defekt

Roche víťazom 3. etapy Okolo Pekingu, P.Sagan dostal defekt

slovakia

left justify in out

img

Víťazom piatkovej tretej etapy cyklistických pretekov Okolo Pekingu sa stal Ír Nicolas Roche. Jazdec tímu AG2R triumfoval v kráľovskej etape 5-dňových pretekov po zdolaní 162-kilometrovej trate z Men Tchou Kou do Yong Ning za 3:53:15 h.

Na pomyselnom stupni víťazov sa ocitli len pretekári z Britských ostrovov - druhý skončil v rovnakom čase Rocheov krajan Philip Deignan z RadioShack-u, tretí došpurtoval so sekundovou stratou Brit Christopher Froome (Sky Team).

Smolnú etapu má za sebou slovenský jazdec Peter Sagan, ktorý dostal pred treťou horskou prémiou defekt, musel meniť pneumatiku a do kopca bol nútený prebíjať sa celým konvojom. Napokon skončil v poli zdolaných na 128. mieste s takmer 13,5-minútovou stratou na víťaza. Lepší boli od neho ďalší Slováci - Peter Velits obsadil 70. miesto (strata 3:28 min), Juraj Sagan došiel do cieľa tesne pred svojím bratom a rovnakým mankom na 126. priečke.

"Rozhodne sme z pretekov, ale i okolia trochu rozladení a nepáči sa mi to tu... Dnešná etapa bola v prvej polovici vcelku v pohode, držali sme sa v hlavnom pelotóne, avšak v predposlednom kopci nás utrhli a spolu s bratom sme došli v 'grupette' s trinásťminútovou stratou. Akosi nám to dnes nevyšlo, navyše som mal ešte aj defekt, takže som musel doháňať stratu, čo ma tiež stálo množstvo síl. Pred nami sú ešte dve etapy, tak som sám zvedavý, ako sa s tým popasujeme," neskrýval sklamanie po etape pre stránku saganpeter.com starší zo súrodencov Saganovcov.

Červený dres pre lídra priebežného poradia si udržal tímový kolega Petra Velitsa zo stajne HTC-Highroad Nemec Tony Martin so sedemnásťsekundovým náskokom pred druhým Britom Davidom Millarom. Martin musel odrážať útok Froomea, ktorý však v závere odrazil, keďže Brit jazdiaci vpredu napokon nevedel získať na soka ani sekundu a zostáva na tretej priečke. Lepší dvaja Slováci sa v poradí prepadli, najvyššie je na 62. priečke Velits (+ 4:22 min), Peter Sagan je na 112. mieste (+ 14:28 min), kým Juraj si mierne, o tri priečky polepšil svoje postavenie a je na 140. pozícii.

výsledky 2. etapy (Men Tchou Kou - Yong Ning, 162 km):

1. Nicolas Roche (Ír./AG2R) 3:53:15 h, 2. Philip Deignan (Ír./RadioShack) rovnaký čas ako víťaz, 3. Christopher Froome (V. Brit./Sky) +1 s, 4. Francesaco Gavazzi (Tal./Lampre), 5. Nick Nuyens (Bel./Saxo Bank), 6. Paul Martens (Nem./Rabobank), 7. Angel Madrazo Ruiz (Šp./Movistar), 8. Simon Clarke (Aus./Astana), 9. Michael Barry (Kan./Sky), 10. Luke Roberts (Aus.) všetci rovnaká strata na víťaza,... 70. Peter VELITS (SR/HTC-Highroad) +3:28 min, 126. Juraj SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale), 128. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale), obaja +13:29.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies