Roche chce získať plnú kontrolu nad japonským výrobcom onkoliekov Chugai

NETKY.SK • 16 August 2014, 13:55 • 2 min
Roche chce získať plnú kontrolu nad japonským výrobcom onkoliekov Chugai

BAZILEJ - Švajčiarska farmaceutická spoločnosť Roche rokuje o dokúpení takmer 40-% podielu v japonskej firme Chugai Pharmaceutical, ktorý ešte nevlastní.

slovakia

left justify in out

V prípade uzatvorenia kontraktu by tak ešte výraznejšie rozšírila svoj biznis v oblasti onkologických liekov. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
      

Podľa agentúry, ktorá sa odvolala na nemenované zdroje, ponúka Roche za 38-% podiel v Chugai Pharmaceutical okolo 10 miliárd USD (7,47 miliardy eur). Dohodu by mohli uzatvoriť na budúci týždeň, aj keď konečné rozhodnutie ešte nepadlo, uviedli zdroje, ktoré si neželali byť menované, nakoľko rozhovory sú súkromné. Ak by sa tak stalo, firma Roche, ktorá je najväčším výrobcom onkologických liekov na svete, by získala plnú kontrolu nad japonským partnerom v oblasti výroby práve onkologických liekov. Okrem tých Chugai vyrába aj lieky na artritídu.
      

Bolo by to ďalšie rozšírenie aktív švajčiarskej spoločnosti v tomto segmente. V júli Roche dosiahla konečnú dohodu o prevzatí americkej biotechnologickej firmy Seragon Pharmaceuticals. Svoje portfólio tak môže rozšíriť o novú generáciu liekov na rakovinu prsníka, ktoré Seragon vyvíja. Hodnota celej transakcie dosiahla takmer 1,73 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies