Robsonová si najala bývalého Murrayho trénera Maclagana

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 10:48 • 2 min
Robsonová si najala bývalého Murrayho trénera Maclagana

LONDÝN - Britská tenistka Laura Robsonová stavila pri výbere nového trénera na Milesa Maclagana, ktorý v minulosti viedol Andyho Murrayho.

slovakia

left justify in out

Predbežne sa obaja dohodli na spolupráci počas krátkej časti sezóny na trávnatom povrchu. Bývalý daviscupový reprezentant Veľkej Británie Maclagan mal podiel na Murrayho postupe do jeho prvého grandslamového finále na US Open 2008. Ich cesty sa rozišli v roku 2010. Robsonová nedávno ukončila pracovný vzťah s chorvátskym trénerom Željkom Krajanom, ktorý si vzápätí neodpustil komentár o neprofesionálnom prístupe devätnásťročnej ľavorukej rodáčky z Melbourne.

Maclagan prezradil, že ho presvedčili aj cenné Robsonovej skalpy hráčok formátu Kim Clijstersovej, Na Li či Petry Kvitovej, a to z grandslamovej úrovne. "Rozhodne jej nechýba vnútorné nastavenie na veľké štadióny, na dôležité momenty a zápasy s kvalitnými hráčkami. V tom spočíva kľúčový element úspechu. Ešte sa musím o ženskom tenise veľa naučiť a Laura nepatrí k ľuďom, ktorých by som mal naštudovaných. Doteraz som ju sledoval iba letmo," priznal Maclagan pre BBC Radio Five Live. 

Robsonová začne sezónu na špecifickom prírodnom podklade budúci týždeň turnajom WTA v Birminghame, nasledovať bude Eastbourne a potom už Wimbledon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies