Robotník v Sao Paule zaplatil životom za vlastnú nedbanlivosť

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 10:09 • 2 min
Robotník v Sao Paule zaplatil životom za vlastnú nedbanlivosť

SAO PAULO - Siedma obeť prípravy štadiónov pre majstrovstvá sveta vo futbale v Brazílii doplatila na nedodržiavanie bezpečnostných predpisov.

slovakia

left justify in out

Konštatovali to brazílske úrady vyšetrujúce sobotňajší tragický pád robotníka na štadióne Itaquerao v Sao Paule. Muž padol z výšky ôsmich metrov, keď pomáhal inštalovať dočasné sedačky v hľadisku, a utrpel smrteľné zranenia hlavy. Vyšetrovatelia zistili, že Fabio Hamilton da Cruz nebol istený predpísaným bezpečnostným lanom. Očití svedkovia tvrdili, že sa nepripútal, pretože chcel iba niečo dokončiť. Kolegovia ho vraj varovali, ale odvrkol im, že to má hneď hotové.

"Očividne sa stal obeťou vlastnej nedbanlivosti," konštatovala stavebná spoločnosť Fast Engenharia, pre ktorú 23-ročný muž pracoval. 

 

K incidentu prišlo necelé štyri mesiace po tom, čo pri páde žeriavu zomreli dvaja robotníci. Napriek novembrovým úmrtiam pokračovali práce podľa upraveného plánu. Po terajšej tragédii nič nenasvedčuje tomu, že by mal vzniknúť nejaký sklz. Štadión, ktorý bude domovským stánkom Corinthians, by mali dokončiť do polovice mája a 12. júna sa na ňom uskutoční otvárací zápas MS 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies