Robotník spadol zo Starého mosta v Bratislave na pontón: Utrpel viaceré vážne poranenia!

NETKY.SK • 24 Február 2014, 11:24 • 2 min
Robotník spadol zo Starého mosta v Bratislave na pontón: Utrpel viaceré vážne poranenia!

BRATISLAVA - Pri páde z približne desaťmetrovej výšky zo Starého mosta na pontón sa zranil 47-ročný robotník, s ťažkými zraneniami skončil v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Dnešný pád robotníka zo Starého mosta v Bratislave už vyšetruje aj polícia. Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, 47-ročný muž spadol pri demontáži konštrukcie mosta z približne desaťmetrovej výšky na pontón pod mostom. Pri páde robotník utrpel ťažké zranenia, s ktorými ho záchranári previezli do jednej z bratislavských nemocníc.

 

Nehodu pri rekonštrukcii na Starom moste nahlásili hasičom dnes približne o 10:00. Na miesto vyrazili hasiči aj s technikou, ktorí zraneného robotníka odviezli z pontónu na breh. Ľútosť nad touto udalosťou dnes vyjadril aj primátor Milan Ftáčnik, ktorý verí, že zdravotný stav zraneného robotníka sa čoskoro zlepší a nebude mať pre muža vážne následky. Ako agentúru SITA informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy, pracovné povinnosti a otázka bezpečnosti je v rukách dodávateľa prác, spoločnosti Eurovia SK. "Vedenie hlavného mesta preto požiadalo spoločnosť o bezodkladné posilnenie bezpečnostných opatrení všetkých zamestnancov, ktorí pracujú na rozoberaní oceľovej konštrukcie mosta nad hladinou Dunaja," dodal Andrassy. 

 

Starý Most v Bratislave začali rekonštruovať koncom minulého roka, starú konštrukciu odstránia a nahradia novou. Zmení sa aj počet pilierov, dva zbúrajú úplne a nahradia jedným. Piliere, ktoré ostanú zachované navýšia. Zvýši sa tak priepustnosť plavebnej komory. Prestavba Starého mosta je spolu s vybudovaním električkovej trate zo Šafárikovho námestia po Bosákovu ulicu súčasťou prvej etapy budovania Nosného dopravného systému v Bratislave.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies