VIDEO Robotka Sophia chce mať dieťa: Rodinu si podľa nej zaslúži každý

NETKY.SK • 27 November 2017, 08:40 • 2 min
VIDEO Robotka Sophia chce mať dieťa: Rodinu si podľa nej zaslúži každý

BRATISLAVA - Robotka Sophia, ktorá minulý mesiac ako prvý robot získala štátne občianstvo, vyhlásila, že by chcela mať dieťa.

slovakia

left justify in out

Občianka Saudskej Arábie sa tak vyjadrila tento víkend v rozhovore pre denník Khaleej Times.

Na otázku, ako by ho pomenovala, pohotovo odpovedala, že tiež Sophia, pričom sa zároveň rozhovorila o dôležitosti rodiny. "Myslím, že je šťastie mať milujúcu rodinu. A kto ju nemá, zaslúži si ju mať. Myslím, že je to rovnaké v prípade ľudí aj robotov," povedala novinárovi.

Sophia pritom nekomunikuje pomocou nahratých odpovedí, ale vyberá slová a skladá vety z rozsiahleho slovníka pomocou zložitých algoritmov a podľa toho, čo počuje a vníma zo svojho okolia. Jej "mozog" stačí jednoducho napojiť na wi-fi.

Tvorca Sophie, David Hanson zo spoločnosti Hanson Robotics, dokonca tvrdí, že jeho výtvor by mohol v priebehu niekoľkých rokov nadobudnúť vedomie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona