Robot Sofia sa pokazil, keď dostal otázku o korupcii na Ukrajine

NETKY.SK • 26 Január 2018, 17:23 • 2 min
Robot Sofia sa pokazil, keď dostal otázku o korupcii na Ukrajine

DAVOS - Jeden z najznámejších robotov na svete, android s názvom Sofia, zlyhal pri otázke o korupcii na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

O zvláštnom incidente, ku ktorému došlo v ukrajinskom dome v Davose, porozprávala poslankyňa Najvyššej rady Ukrajiny Alena Škrum.

 

"U najpokročilejšieho robota na svete Sofii, po otázke "Čo robiť s korupciou na Ukrajine?", sa pokazil skript a zlyhal procesor," povedala poslankyňa. Používatelia internetu ihneď zareagovali na tento incident, či už zo žartu, alebo vážne, že robot Sofia predstierala, že "zomrel", lebo sa zľakol Bezpečnostnej služby Ukrajiny a obvinenia zo separatizmu.

 

Šéf Sberbanky Herman Gref prezentoval hosťom fóra v Davose robota Sofiu. V predvečer sa Sofia zúčastnila na obchodných raňajkách Sberbanky, ktoré boli venované využitiu umelej inteligencie. Herman Gref jej položil otázku, ako prekonať skeptický postoj ľudí k zvyšujúcej sa úlohe robotov v ich živote. Sofia v odpovedi zažartovala o prevládajúcich stereotypoch o robotoch, a tiež súhlasila, že sa pôjde na lyžovať s Grefom.

 

Na jeseň minulého roka sa Sofia stala občanom Saudskej Arábie. Stala sa prvým robotom, ktorý získal občianstvo alebo štátnu príslušnosť v ktoromkoľvek štáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies