Robo Opatovský pokrstil album Vianočné duetá

NETKY.SK • 1 December 2016, 09:24 • 2 min
Robo Opatovský pokrstil album Vianočné duetá

BRATISLAVA - Slovenský spevák Robo Opatovský uviedol do života novú štúdiovku s názvom Vianočné duetá. Album pokrstili speváčky Mária Čírová, Barbora Švidraňová a Elis Mrázová, ktoré s ním na album naspievali spoločné skladby.

slovakia

left justify in out

Opatovského fanúšikovia na albume nájdu 12 originálnych piesní. „Naspievali sme ich podľa mňa s top slovenskými spevákmi, ktorých si veľmi vážim. Viem si raz predstaviť, že by sme si zaspievali všetci spolu na jednom pódiu aj so symfonickým orchestrom,“ povedal spevák v rozhovore pre agentúru SITA.

 


Sympatický umelec by pritom rád v rámci albumu vyzdvihol skladbu Aleluja, ktorú počas krstu predviedol s Barborou Švidraňovou i naživo. „Táto pieseň je mne srdcu veľmi blízka, takisto ako aj duet s Máriou Čírovou. Okrem toho som na album zaradil aj krásnu skladbu s Monikou Hilmerovou, ktorej spevácky talent som takpovediac objavil cez moju dcéru - pretože fantasticky naspievala Popolušku. Monika sa spočiatku síce trošku bránila a v štúdiu mala pocit, že to stále nie je dosť dobré, ale potom sa rozospievala a zaspievala to naozaj krásne. A takisto je na albume aj duet s Elis Mráz. Ona je podľa mňa budúcnosť. Počul som aj jej vlastnú tvorbu a videl som ju aj v jednej televíznej šou, kde bola úplne úžasná - preto som sa rozhodol ju prizvať na album,“ uviedol Opatovský, ktorého čerstvú nahrávku speváčky pokrstili snehom. „Sneh, ľad, vianočný album, Vianoce, srdiečka a láska - nech to všetko je na Vianoce medzi ľuďmi, nech sa toho 24. naozaj zastavia a sú so svojimi blízkymi,“ poznamenal 44-ročný Trnavčan, ktorý sa podľa vlastných slov necháva témou Vianoc pri tvorbe inšpirovať už dlhý čas. „Už ako maličké dieťa som počúval Franka Sinatru a podobne a Vianoce ma veľmi fascinovali. K samotnej tvorbe vianočných piesní som sa potom dostal v druhej polovici 90. rokov, keď som vytvoril prvý vianočný song s Jankou Kirschner. A na to mi prišli ďalšie skladby s podobným feelingom až mi jedného dňa manželka hovorí, aby som sa tomu nebránil a tvoril to ďalej - až napokon prišiel ten deň D a ja vydávam už tretí vianočný album,“ priblížil Opatovský.


Vytvoriť dvanásť autorských vianočných songov podľa jeho slov nie je len tak. Väčšinu z nich ale paradoxne zložil v lete pri bazéne. „Tak som tam sedel s vyloženými nohami a zrazu mi zaznelo v hlave 'Padá, padá, z neba padá...' Čiže normálne 35 stupňov a ja som vytvoril vianočný song,“ zasmial sa talentovaný spevák, ktorý v nedeľu vyrazil s Máriou Čírovou aj na vianočné turné.


Pred sebou majú ešte sedem koncertov. „Ja som jeden najšťastnejší muzikant na svete, ktorý môže spolupracovať so skutočne talentovanými ľuďmi. Na tour som však oslovil Máriu, pretože som vedel, že ona dokáže tú vianočnú atmosféru skutočne precítiť - koniec koncov, aj samotná pesnička Vianoce je o rodine, o láske, o vianočnej pohode a o tej nežnosti, ktorú ona v sebe má,“ uzavrel Opatovský.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies