Robitaille bude mať sochu pred Staples Centrom

NETKY.SK • 8 August 2014, 10:01 • 2 min
Robitaille bude mať sochu pred Staples Centrom

LOS ANGELES - Členovi hokejovej Siene slávy Lucovi Robitaillovi postavia v Los Angeles sochu.

slovakia

left justify in out

Skulptúru vytvoria renomovaní umelci Julie Rotblattová a Omri Amrany, bude stáť na Námestí hviezd pred Staples Centrom. Oficiálne ju odhalia 7. marca 2015 pred zápasom s Pittsburghom. Prostredníctvom tlačovej správy o tom informoval vo štvrtok klub NHL Los Angeles Kings.

 

Robitaille strávil štrnásť z devätnástich sezón v NHL v drese Kings. V tíme "kráľov" bol svojho času v jednej útočnej formácii so Slovákmi Jozefom Stümpelom a Žigmundom Pálffym. Počas kariéry strelil 668 gólov. V súčasnosti je prezidentom pre obchodné operácie LA Kings. Sochu na Námestí hviezd už majú ďalšie športové legendy Los Angeles vrátane hokejistu Wayna Gretzkého a basketbalistu Earvina Magica Johnsona. 

Víťazi Stanleyho pohára 2014 si počas nasledujúceho ročníka uctia aj ďalšie dve klubové legendy Tonyho Granata a Barryho Melroseho. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona