Robins sa po 30-tke dostal do NHL, pobil sa a ukončil kariéru

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 11:52 • 2 min
Robins sa po 30-tke dostal do NHL, pobil sa a ukončil kariéru

PROVIDENCE - Dlhé roky sa americký hokejový útočník Bobby Robins potĺkal nižšími zámorskými súťažami a dve sezóny strávil aj v Európe. V sezóne 2014/2015 sa mu podarilo splniť si sen každého hokejistu a dostal šancu v profesionálnej NHL.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný krídelník nikdy nebol stroj na góly, nevynikal v správnom časovaní prihrávok, jeho prednosťou bola schopnosť a ochota zhodiť rukavice vždy, keď bolo potrebné. Hneď v prvom súboji NHL sa pobil s Lukom Schennom z Philadelphie a utrpel pri tom otras mozgu. Neskôr nastúpil ešte v dvoch dueloch a so štrnástimi trestnými minútami to je napokon všetko, čo na jeho konto pribudlo. Robins sa rozhodol ukončiť aktívnu hráčsku kariéru, nechce totiž riskovať ďalší otras mozgu. Američan strávil vo farmárskej AHL podstatne dlhší čas, za viacero klubov nazbieral dovedna cez 300 štartov a 833 trestných minút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona