Robert Rodriguez prevezme réžiu snímky Battle Angel

NETKY.SK • 15 Október 2015, 13:33 • 2 min
Robert Rodriguez prevezme réžiu snímky Battle Angel

BRATISLAVA - Americký režisér a skladateľ Robert Rodriguez sa ujme filmovej adaptácie mangy Battle Angel Alita.

slovakia

left justify in out

Nahradí tak filmára Jamesa Camerona, ktorý sa snímky musel pre pracovnú zaneprázdnenosť vzdať. Momentálne totiž pracuje na dvoch pokračovaniach úspešného projektu Avatar (2009). Šesťdesiatjedenročný rodák z Kanady sa však naďalej bude podieľať na vzniku filmu Battle Angel, a to nielen prostredníctvom scenára, ale aj vďaka svojej produkčnej spoločnosti Lightstorm Entertainment.


Obaja umelci sa vraj niekoľko rokov snažili nájsť film, na ktorom by mohli spoločne pracovať. Ako Cameron uviedol, veľmi sa potešil Rodriguezovmu rozhodnutiu zúčastniť sa na projekte. "Veľmi dobre sa s ním spolupracuje a sme ako také dve deti, ktoré spolu stavajú pretekárske autíčko - zabávame sa a kreatívne aj technicky ladíme. Tento projekt je pre mňa nesmierne dôležitý a nie je osoba, ktorej by som dôveroval viac ako Robertovi, čo je najmä vďaka jeho technickej virtuozite a rebelskému štýlu," dodal. Pozitívne sa vyjadril aj sám Rodriguez, pre ktorého je česť spolupracovať s Cameronom. "Možnosť pracovať na Jimovom úžasnom a vizionárskom scenári, zatiaľ čo sa budem môcť priučiť technike strihu, ktorej je priekopníkom, je pre mňa vrcholom filmárstva," dodal 47-ročný režisér snímok Desperado (1995) či Sin City - mesto hriechu (2005).


Battle Angel bude adaptáciou japonskej komiksovej série z 90. rokov Battle Angel Alita, ktorých kľúčovou postavou je ženský kyborg bojujúci proti zločinu. Akčný motív predlohy má vo filme údajne slúžiť ako pozadie príbehu o hľadaní lásky. Obsadenie snímky zatiaľ nie je známe.


James Francis Cameron je rodákom z kanadského Ontária. Filmárčinu nikdy neštudoval, no napriek tomu sa z neho stal mimoriadne úspešný režisér, scenárista a producent. Prvý raz na seba výraznejšie upozornil snímkou Terminátor (1984). Neskôr nakrútil filmy ako Votrelci (1986), Priepasť (1989), Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991), Pravdivé lži (1994). V roku 1998 získal vďaka veľkofilmu Titanic (1997) tri Oscary v kategóriách Najlepší film, Najlepšia réžia a Najlepší strih. Spomínané sci-fi Avatar (2009), v ktorom si zahrali Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez či Sigourney Weaver, sa stalo finančne najúspešnejším filmom všetkých čias.


Robert Anthony Rodriguez sa narodil v americkom Texase, kde aj nakrútil veľkú časť svojich filmov. Do povedomia verejnosti sa prvý raz výraznejšie zapísal vďaka snímke Mariachi (1992), s ktorou na filmovom festivale Sundance získal cenu divákov v kategórii Najlepší hraný film. O tri roky neskôr vznikol jeden z jeho najznámejších počinov, triler Desperado v hlavných úlohách s Antoniom Banderasom a Salmou Hayek. V roku 1996 režíroval film Od súmraku do úsvitu, ktorý vznikol podľa scenára Quentina Tarantina. Práve s ním zvykne Rodriguez spolupracovať, okrem spomínanej snímky sa stretli na režisérskych stoličkách pri úspešných projektoch Štyri izby (1995) či Sin City - mesto hriechu. Rodriguez je tiež autorom ďalších známych filmov, medzi ktoré patria Spy Kids (2001), Vtedy v Mexiku (2003), Grindhouse: Planéta Teror (2007), či Machete (2010). Okrem toho režíroval snímky Machete zabíja (2013) či Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies