Robert Pattinson si zahrá vo filme režisérky Claire Denis

NETKY.SK • 28 August 2015, 14:49 • 2 min
Robert Pattinson si zahrá vo filme režisérky Claire Denis

BRATISLAVA - Anglický model, herec a producent Robert Pattinson sa predstaví v pripravovanej sci-fi snímke francúzskej režisérky Claire Denis.

slovakia

left justify in out

Film, ktorý zatiaľ nemá oficiálny názov, nakrútia v anglickom jazyku. Dvadsaťdeväťročného rodáka z Londýna obsadili do roly astronauta. Príbeh snímky sa bude odohrávať "v budúcnosti, ktorá pripomína súčasnosť". O námet sa postarala Denis spolu s jej pravidelným autorským partnerom Jean-Polom Fargeauom. Scenár píše 69-ročná filmárka spolu so Zadie Smith a jej manželom Nickom Lairdom. Nakrúcať chcú začať na budúci rok.


Produkciu majú na starosti Oliver Dungey, Laurence Clerc a Olivier Thery Lapiney z parížskej spoločnosti Alcatraz Films a Claudia Steffen a Christoph Friedel z nemeckej firmy Pandora Film Produktion. Na novinke sa budú podieľať aj dánsko-islandský umelec Olafur Eliasson, astrofyzik Aurélien Barrau či hudobník Stuart A. Staples z kapely Tindersticks.


Robert Pattinson na seba upozornil ako Cedric Diggory vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005). Skutočne sa však preslávil až ako upír Edward Cullen z päťdielnej série filmových adaptácií romantickej ságy Twilight (2008 - 2012). Zahral si aj v romantickej dráme Nezabudni na mňa (2010), na ktorej spolupracoval aj ako výkonný producent, či filmoch Voda pre slony (2011), Miláčik (2012), Cosmopolis (2012), Mapy ku hviezdam (2014) alebo Tulák (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies