Robert Pattinson a Dane DeHaan si zahrajú v snímke Life

NETKY.SK • 6 September 2013, 15:35 • 2 min
Robert Pattinson a Dane DeHaan si zahrajú v snímke Life

LONDÝN - Britský herec Robert Pattinson a jeho americký kolega Dane DeHaan si zahrajú v snímke režiséra Antona Corbijna Life. Film sa bude zameriavať na priateľstvo slávneho herca Jamesa Deana s fotografom Dennisom Stockom. Konkrétne pôjde o dobrodružstvo, ktoré spolu prežili počas výletu v roku 1955. Jamesa Deana by mal pritom stvárniť DeHaan, zatiaľ čo Pattinson sa predstaví v úlohe Stocka.

slovakia

left justify in out

"Nájsť toho správneho herca pre úlohu Jamesa Deana bola veľká zodpovednosť. Daneova práca však potvrdzuje, že sa pre túto úlohu hodí," znelo vyjadrenie producentov snímky Iaina Canninga a Emila Shermana. "Obsadenie Roberta Pattinsona a Danea DeHaana dáva dohromady dvoch z najlepších mladých hercov svojej generácie," dodali. Produkcia filmu, ktorého scenár napísal Luke Davies, by sa mala začať vo februári 2014 v Kanade.

Robert Pattinson na seba upozornil ako Cedric Diggory vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005). Skutočne sa však preslávil až o tri roky neskôr, keď stvárnil upíra Edwarda Cullena v prvej zo série snímok ságy Twilight. Po boku Kristen Stewart si zahral aj v ostatných štyroch častiach, pričom posledná z nich s názvom Twilight sága: Úsvit - 2. časť mala premiéru v slovenských kinách vlani v novembri. Diváci ho poznajú aj z romantickej drámy Nezabudni na mňa (2010), na ktorej spolupracoval aj ako výkonný producent, či filmov Voda pre slony (2011), Miláčik (2012) alebo Cosmopolis (2012). Jeho kolega Dane DeHaan sa predstavil napríklad v snímkach Zem bez zákona (2012), Za borovicovým hájom (2012), Kronika (2012), Lincoln (2012) či Metallica Through the Never (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona