Robert Mugabe verejne podporil Donalda Trumpa a jeho politiku

NETKY.SK • 21 Február 2017, 08:13 • 2 min
Robert Mugabe verejne podporil Donalda Trumpa a jeho politiku

HARARE - Zimbabwiansky vodca Robert Mugabe vyhlásil, že americký prezident Donald Trump by mal dostať šancu preukázať svoje politické schopnosti. Mugabe tiež vyjadril podporu jeho politike "Amerika na prvom mieste".

slovakia

left justify in out

"Dajte mu čas," vyhlásil dlhoročný prezident Zimbabwe v interview krátko pred svojimi 93. narodeninami. Ide o nezvyčajný krok, keďže Mugabe doteraz verejne nepodporil žiadneho prezidenta USA.

 

Podľa analytikov, ktorých dnes citovala spravodajská stanica BBC, tým zimbabwiansky vodca sleduje možnosť zrušenia amerických sankcií, cestovných obmedzení a zmrazenia účtov nekonvenčnou Trumpovou administratívou. "Donald Trump by mohol prehodnotiť sankcie voči Zimbabwe," uviedol Mugabe.

 

Washington uvalil reštrikčné opatrenia na Mugabeho a jeho spojencov v roku 2001 pre obvinenia z porušovania ľudských práv a zmanipulovania volieb v tejto juhoafrickej krajine. Zimbabwe tvrdí, že to spôsobilo hospodársky kolaps.

 

Mugabe sa počas rozhovoru identifikoval aj s Trumpovou líniou nacionalizmu. "Amerika Američanom, Zimbabwe Zimbabwčanom - s tým súhlasíme," tvrdí najstarší africký vodca, ktorý zároveň oznámil, že sa nechystá vzdať moci. "Pre väčšinu ľudí nie je nikto taký prijateľný ako ja," vyhlásil pre štátne médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies