Róbert Mikla si zahrá v Shakespearových sonetoch

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 09:24 • 2 min
Róbert Mikla si zahrá v Shakespearových sonetoch

BRATISLAVA - Slovenský spevák a hudobník Róbert Mikla sa predstaví v netradičnom divadelnom spracovaní sonetov anglického dramatika Williama Shakespeara, ktoré pripravuje režisérka Katarína Mišíková Hitzingerová.

slovakia

left justify in out

Predstavenie bude mať tri časti v priebehu troch dní, pričom premiéra sa uskutoční začiatkom septembra na Vígľašskom zámku.


"Shakespeare tieto sonety nikdy neplánoval vydať. Zverejnené boli proti jeho vôli aj napriek tomu, že sú to jeho veľmi intímne lyrizované vnútorné spovede. Na Slovensku existuje ich jediný preklad, a to od Ľubomíra Feldeka. Robo Mikla sa svojím zjavom perfektne hodí na postavu tajomného Tuláka, záhadnej bytosti, alter ega samotného Shakespeara. V záverečnej skladbe bude môcť ukázať aj svoje spevácke kvality," uviedla Mišíková Hitzingerová. Tridsaťštyriročný Mikla sa pre toto predstavenie prestal holiť a nechal si rásť vlasy. "Cítim sa trochu ako Tom Hanks, keď sa pripravoval na rolu vo filme Stroskotanec," vyhlásil spevák, ktorý sa osem rokov venoval alternatívnemu divadlu, pričom jednu sezónu mal angažmán v bratislavskom Divadle Aréna, kde účinkoval v operete Pod cudzou vlajkou od Gejzu Dusíka. V súčasnosti vedie detský divadelný súbor Kukátko v Hnúšti.


Róbert Mikla je známy najmä z prvého ročníka speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar. Neskôr sa okrem hudby venoval aj herectvu a moderovaniu. Pod pseudonymom Woytech Zenka vydal zbierku básní Maliar slov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona