Robert Kaliňák nevylúčil návrat na kandidátku Smeru-SD!

NETKY.SK • 19 November 2021, 12:07 • 2 min
Robert Kaliňák nevylúčil návrat na kandidátku Smeru-SD!

BRATISLAVA - Exminister vnútra Robert Kaliňák zo Smeru-SD sa nateraz na kandidátku strany do parlamentných volieb vrátiť nechystá, do budúcna to však nevylúčil. Podotkol, že strana má dostatok osobností, nové vedenie aj nového lídra. Tým je podľa neho "nový Robert Fico".

slovakia

left justify in out

"Čo sa na Slovensku udeje, keď nevieme, čo bude zajtra, nevieme čo pozajtra vláda vymyslí, na to sa nedá nikdy odpovedať, ale nepredpokladám to," reagoval na otázku, či môže do budúcna svoju kandidatúru do Národnej rady SR za stranu vylúčiť.

 

img

 

Strana je podľa neho dobre vybavená osobnosťami a nepotrebuje ďalšiu. Ocenil viacerých podpredsedov Smeru-SD, napríklad Ladislava Kamenického, Richarda Takáča i Erika Kaliňáka. Ak raz bude musieť dôjsť ku generačnej výmene na čele strany, medzi podpredsedami a mladými členmi strany sa podľa neho nájde mnoho takých, ktorí by mohli stranu prevziať.

 

Súvisiaci článok: Robert Fico pozval Tibora Gašpara do politiky. Verí i v návrat Roberta Kaliňáka!

 

"K zmene došlo, máme dnes nového lídra. Máme nového Roberta Fica. Každý, kto ho porovná dnes a pred tromi rokmi vidí, že nastalo zásadné obrodenie. Myslím si, že novým lídrom bude nový Robert Fico, ako ste ho videli posledné mesiace," doplnil v súvislosti s otázkou, kto by mohol byť na čele kandidátky strany.

 

Dodal, že za predsedom strany stoja aj mladí členovia vedenia. Kritizoval kroky vlády, ktorá podľa jeho slov prijíma rozhodnutia bez toho, aby mali poriadne dáta o tom, ako by situácia vyzerala bez takýchto opatrení. "Sú aj štáty, ktoré nemali opatrenia ako my a majú lepšie dáta," podotkol a podčiarkol, že opatrenia sa nemajú prijímať len preto, aby nejaké boli.

 

img

 

Sám Robert Fico sa pred istým časom vyjadril, že exminister vnútra Robert Kaliňák má podľa Roberta Fica právo vrátiť sa do politiky. Dodal, že Kaliňák v minulosti urobil potrebné gesto politickej kultúry a verí, že sa vráti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona