Róbert Fico vyrukoval s dôkazmi o sabotáži! Na koho podáva trestné oznámenie?

NETKY.SK • 29 Júl 2022, 15:49 • 2 min
Róbert Fico vyrukoval s dôkazmi o sabotáži! Na koho podáva trestné oznámenie?

BRATISLAVA - Fico tiež odkázal generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, že si „z neho táto vláda robí srandu."

slovakia

left justify in out

Strana Smer-SD podá trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania sabotáže, ktorej sa mali dopustiť predovšetkým viacerí predstavitelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Súvisí s prepismi a výsluchmi, ktoré majú dokazovať, že činnosť vyšetrovateľov mierila k eliminácii strany Smer-SD. Na piatkovej tlačovej konferencii to uviedol predseda strany Smer-SD Robert Fico.


Politická strana tvorí súčasť ústavného systému SR a ak  niekto zneužije verejnú funkciu, aby poškodil ústavné zriadenie, dopúšťa sa trestného činu sabotáže," vyhlásil Róbert Fico.

 

Prečítajte si aj: Igor Matovič: Bojoval som s väčším zlom ako s nejakým zradcom. Čo ešte povedal?

 

img

 

Spolu s ďalšími rečníkmi upozorňoval na porušovanie zákona pri vyšetrovaní mediálne známych káuz súvisiacich s predstaviteľmi opozície. Znovu kritizoval činnosť NAKA i Úradu špeciálnej prokuratúry s presvedčením, že ich postup je politicky motivovaný.

 

„ŠTBáci sa pri politických procesoch snažili zachovať aspoň formu, Matovičovej NAKA a ÚŠP už ani len na forme nezáleží,“ uviedol šéf Smeru.

 

Šoubiznis: Bola pompézna Vémolova svadba podvod?

 

img

 

Predseda Smeru tiež obvinil súčasnú koalíciu z protiprávneho konania a strachu.

 

„Účel ich konania je jasný. Lipšic sa bojí ako čert kríža rozpadu vlády. On to veľmi dobre vie. Mikulec sa bojí ako čert kríža rozpadu vlády. Oni si myslia, že rýchlo to dokončia aj za cenu hrubého porušovania zákonov, hodia to potom na súd v podobe obžaloby, zbavia generálneho prokurátora toho práva, aby mohol dohliadať na zákonnosť prípravného konania a povedia si, veď nech súd už rozhodne o tom, či títo štyria, ktorí tu pred vami stoja, sú vinní, alebo nie sú vinní," povedal Róbert Fico.

 

Zo sveta: Zelenskyj: „Ukrajina je jediný hrdinský národ v Európe."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona