Robert Fico: Vládna koalícia neskončila, poslanci Mosta-Híd by mali hlasovať

NETKY.SK • 21 Február 2020, 15:40 • 2 min
Robert Fico: Vládna koalícia neskončila, poslanci Mosta-Híd by mali hlasovať

BRATISLAVA - Poslanci Mosta-Híd by sa mali v utorok (25. 2.) zúčastniť na hlasovaní o skrátenom legislatívnom konaní k zavedeniu 13. dôchodku, zvýšeniu prídavku na dieťa a zrušeniu diaľničných známok.

slovakia

left justify in out

Vyzval ich k tomu v piatok predseda Smeru-SD Robert Fico. Zároveň uviedol, že vládna koalícia neskončila, končí sa až dňom volieb.

 

Nevídaná situácia

Parlament v piatok odložil hlasovanie o skrátenom režime k 13. dôchodku, pretože nebol uznášaniaschopný.

 

"Očakávame, že poslanci vládnej koalície budú prítomní a nebudú blokovať túto schôdzu. Toto je nevídaná situácia. Máme vo vláde ministrov za Most-Híd, ktorí sú v nejakom postavení," vyhlásil v piatok Fico. Keď má prísť k hlasovaniu, tak na ňom poslanci Mosta-Híd podľa Bugára ale chýbajú.

 

"Budeme robiť všetko pre to, aby tieto návrhy zákonov v parlamente prešli, lebo si myslíme, že dôchodcovia si to zaslúžia. Hlavne slovenská verejnosť si zaslúži aj definitívny postoj, pokiaľ ide o Istanbulský dohovor," vyhlásil Fico.

 

Podľa poslanca Smeru-SD Erika Tomáša by si mali ľudia všímať, ktoré strany sú za zvýšenie prídavku na dieťa, 13. dôchodok.

 

"Pozrite sa, kto chce presadiť tieto opatrenia a kto nie," podotkol Tomáš. Lídra hnutia Sme rodina Borisa Kollára tiež označil za farizeja. "On hovorí, že chce podporiť tieto opatrenia, ale žiadnym spôsobom neprispieva k ich prijatiu," tvrdí Tomáš.

 

 

Vládna koalícia končí až dňom volieb

Fico tiež doplnil, že čo sa týka zrušenia diaľničných známok, ktoré presadzuje koaličná SNS, tak Smer-SD s týmto krokom nemá žiadny problém.

 

"Ak si chce SNS urobiť nejaký prieskum, v tom im nemôžeme brániť. Pre nás sú tri priority, a to 13. dôchodok, Istanbulský dohovor a rodinné prídavky," zopakoval Fico s tým, že aj Bugár by si mal plniť povinnosti koaličného partnera.

 

"Vládna koalícia neskončila. Končí až dňom volieb, kedy budú nové výsledky. Nie je možné, aby vláda schválila návrh na skrátené legislatívne konanie a poslanci Mosta-Híd sa na to vykašľali," dodal Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies