Robert Fico s manželkou podá trestné oznámenie na Igora Matoviča pre krivé obvinenie

NETKY.SK • 14 August 2015, 18:15 • 2 min
Robert Fico s manželkou podá trestné oznámenie na Igora Matoviča pre krivé obvinenie

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Robert Fico a jeho manželka Svetlana podajú na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie.

slovakia

left justify in out

Domnievajú sa totiž, že predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič dnešnými výrokmi na ich adresu naplnil skutkovú podstatu trestného činu krivého obvinenia.

 

Fico to dnes oznámil počas brífingu pred Úradom vlády. Pred novinárov predstúpil s manželkou Svetlanou. Odôvodnil to tým, že obvinenie smerovalo aj na jej adresu. Svetlana Ficová sa po boku svojho manžela ukazuje na verejnosti výnimočne, v minulosti takmer vždy iba počas volebných aktov.

 

img

 

„Takto sa politika robiť nedá. Všetko, čo pán Matovič povedal, je vymyslené, zakladá to podozrenie z trestného činu krivého obvinenia a verím, že orgány činné v trestnom konaní budú v tomto duchu aj konať,“ vyhlásil premiér.

 

Igor Matovič, ktorého rodinnú firmu prehľadala v stredu (12.8.) Národná kriminálna agentúra (NAKA), dnes zverejnil na sociálnej sieti tvrdenie, že Fico a jeho manželka majú v daňovom raji na Belize otvorený účet, na ktorom bolo k 21. júlu tohto roka 675 miliónov dolárov.

 

img

 

Počas následnej tlačovej konferencie Matovič priznal, že ide o anonymnú informáciu, ktorú dostal pred časom do svojej schránky a nemá ju nijako overenú. Vysvetlil, že chcel premiérovi ukázať, aké to je čeliť anonymnej informácii, akej čelí aj on v prípade vyšetrovania jeho rodinnej firmy regionPRESS útvarom NAKA na základe anonymného oznámenia.

 

Fico takýto postup označil za prekročenie „akýchkoľvek hraníc politického súboja“. „Nie je možné len tak niekoho opľuť bez dôkazov a očakávať, že ten, kto je opľutý, si bude utierať svoje sliny sám,“ reagoval. Všetky obvinenia Matoviča sú podľa premiéra krivé, vymyslené a nezakladajú sa na pravde.

„To sú neuveriteľné čísla, to sú neuveriteľné destinácie, to je niečo, čo pán Matovič preukázateľne urobil len preto, lebo má sám problém a potrebuje odkloniť pozornosť médií a slovenskej verejnosti od svojich vlastných problémov,“ uviedol.

 

img

 

Fico oznámil, že spoločné trestné oznámenie už aj spracoval. Mieni tiež podniknúť ďalšie právne kroky. Verí, že v tomto prípade bude vynesená nielen zodpovednosť právna, ale aj politického charakteru.

 

„Očakával by som od pána Matoviča, že ak nebude schopný predložiť ani len jedno promile z toho, čo povedal, že bude zvažovať svoje ďalšie pôsobenie na slovenskej politickej scéne, pretože tak sa politika robiť nedá,“ doplnil Fico.

 

Matovič si trúfa dokázať, že Fico má stovky miliónov na Belize

 

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorý dnes zverejnil na sociálnej sieti tvrdenie, že premiér Robert Fico (Smer-SD) a jeho manželka majú v daňovom raji na Belize otvorený účet a na ňom milióny dolárov, je presvedčený, že dokáže väčšinu svojich tvrdení. Dôkazy chce verejnosti ukázať začiatkom septembra.

"Sú to doklady, ktoré majú veľmi výrazné znaky hodnovernosti. A keď Robert Fico hovorí, že keď dokážem čo i len jedno promile, tak ja si myslím, že zo svojich tvrdení dokážem tak minimálne 99 percent," uviedol dnes Matovič pred Úradom vlády SR. Zopakoval, že dostal dve anonymné informácie. Prvá sa týkala otvoreného účtu na Belize a druhá machinácie pri verejných obstarávaniach a tunelovaní štátnych peňazí, ktoré mali končiť práve na tomto účte. Podľa vlastných slov sú v dokumentoch informácie o konkrétnych súťažiach, ktoré chce teraz preveriť cez verejné registre.

 

img

 

Podľa Matoviča sú do prípadu zainteresovaní aj ďalší ľudia zo strany Smer-SD. "Tá kauza, ktorú predložím najneskôr začiatkom septembra, mohli ju spáchať jedine vysokopostavení ľudia v exekutíve, čiže ľudia zo Smeru," dodal.

 

img

 

 

"Ak by sa ukázalo, že som pustil do obehu úplný blud, že to absolútne nemá nič s hodnovernosťou, zrejme by som mal voči sebe vyvodiť zodpovednosť a ospravedlniť sa Robertovi Ficovi," reagoval na výzvu Matovič, avšak zároveň vyzval na odstúpenie aj premiéra v prípade, ak sa nepreukážu obvinenia voči jeho rodine. "Ak sa nepreukážu voči našej rodine tvrdenia, ktoré spáchal cez svojich poskokov, ľudí, ktorých dosadil do orgánov činných v trestnom konaní, že bude chlap a rovnako ako ja vyvodí voči sebe dôsledky aj také, že odíde z politiky," vyzval Matovič.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies