Róbert Fico reaguje nielen na kroky Ukrajiny. Prečo nás podľa šéfa Smeru čakajú krušné chvíle?

NETKY.SK • 27 Júl 2022, 16:58 • 2 min
Róbert Fico reaguje nielen na kroky Ukrajiny. Prečo nás podľa šéfa Smeru čakajú krušné chvíle?

BRATISLAVA - Včera sme vás informovali, že predsedu opozičného Smeru Róberta Fica zaradilo ukrajinské Centrum pre boj proti dezinformáciám na zoznam „nepriateľov Ukrajiny."

slovakia

left justify in out

Ukrajinské Centrum boja proti dezinformáciám, ktoré je pracovným orgánom Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny, zverejnilo zoznam osôb, ktoré podporujú ruskú propagandu. Podľa Centra Fico tvrdí, že Ukrajina na rozdiel od Ruska neplní podmienky Minských dohôd, že sa nedá preukázať ruská zodpovednosť za konflikt na Ukrajine a že západ by mal zrušiť sankcie voči Moskve.

 

Prečítajte si aj: Módny editoriál manželov Zelenských pobúril slovenskú političku!

 

img

 

Odpoveď šéfa Smeru

 

Ukrajinský úrad pre dezinformácie ma vyhlásil za dezinformátora, lebo mám na rozdiel od slovenskej vlády iný názor na vojnu na Ukrajine. Presnejšie povedané, každý, kto má iný názor ako ukrajinský prezident, je zločinec. Taká je liberálna demokracia, aj na Slovensku. Keď máte iný názor, najskôr sa Vás snažia umlčať mediálne a kompromitovať, keď to nefunguje, tak Vás zatvoria. Na Ukrajine je vojna medzi USA a Ruskom a Ukrajina je pod absolútnou kontrolou USA. O tejto vojne Ukrajina, USA, Rusko, EÚ a osobitne slovenské médiá a vládni politici povedali toľko nepravdivých informácií, že z nej z pohľadu objektivity urobili jednu z najnedôveryhodnejších svetových udalostí. Nie som ani na strane USA, ani na Ukrajiny, či Ruska, som na strane Slovenska, zdravého rozumu a pravdy," napísal Róbert Fico na sociálnej sieti.

 

Zo sveta: Boris Johnson: Zelenskyj je hrdinom dnešnej doby. Aké vyznamenanie si od neho ukrajinský prezident prevzal?

 

img

 

Robert Fico sa na sociálnej sieti vyjadril aj k novej dohode, ktorú včera schválili v Bruseli zástupcovia členských štátov Európskej únie. 

Viac o dohode si môžete prečítať tu: Európska únia sa dohodla, takto to bude cez zimu s plynom! Čo odkazujú Putinovi?

 

Dnes bola mimoriadna Rada EÚ pre energetiku, kde politicky schválili dobrovoľné znižovanie spotreby plynu v členských štátoch EÚ o 15 percent na najbližších osem mesiacov s tým, že za určitých podmienok sa dobrovoľnosť môže zmeniť na povinnosť. Je to reakcia EÚ na znižovanie dodávok ruského plynu do Európy, čo je dôsledkom sankčnej politiky EÚ voči Rusku. Ide o jedno z najcitlivejších rozhodnutí EÚ v energetickej politike, ktoré môže mať fatálne dopady na ekonomiku a domácnosti," napísal Fico.

 

Predseda Smeru na záver statusu zverejnil to, z čoho ho obvinilo ukrajinské Centrum pre boj proti dezinformáciám, tvrdenie, že na Ukrajine sa odohráva vojna medzi Američanmi a Rusmi. 

 

Členské štáty EÚ sa na dnešnú diskusiu a rozhodnutie vážne pripravovali, mnohé krajiny si vyrokovali vážne ústupky.

Slovensko je krajina s obrovským rozsahom plynofikácie a prístupom domácností k plynu. Čakajú nás krušné chvíle, lebo EÚ sa nechala zatiahnuť Spojenými štátmi a Veľkou Britániou do vojny medzi USA a Ruskom na Ukrajine a slovenská vláda je vo vojenskej podpore Ukrajiny ako odtrhnutá z reťaze," uviedol Fico.

 

Krimi: Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Akú úlohu v ňom zohráva Mickey Mouse?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies