Róbert Fico: Prípady, ktoré sa v Česku vyšetrujú, sme na Slovensku už mali

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 12:51 • 2 min
Róbert Fico: Prípady, ktoré sa v Česku vyšetrujú, sme na Slovensku už mali

BRATISLAVA - Prípady, ktoré sú v súčasnosti predmetom stíhania v susednom Česku po policajnej megarazii, sme na Slovensku mali. V diskusnej relácii STV O päť minút 12 to dnes povedal premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Ak máme hovoriť o odpočúvaní politikov, veď to u nás bolo. Máme jedného pána poslanca, ktorý ako minister odpočúval novinárov, ľudí, ktorí s ním spolupracovali. Keď hovoríme o kupovaní poslancov, predsa dobre vieme, že dvaja poslanci za HZDS boli kúpení. Priamo to potvrdil poslanec NR SR, vtedajší minister spravodlivosti, pán Lipšic," vyhlásil Fico. Verí, že odpočúvanie exministrom obrany Ľubomírom Galkom (SaS) aj kupovanie poslancov HZDS sa vyšetrí. "Len, ako sa hovorí, na úplatok vám nikto nedá potvrdenku," dodal. Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský v relácii povedal, že o kupovaní poslancov na Slovensku nevie. "Keby som o ňom vedel, hneď to nahlásim orgánom činným v trestnom konaní," uviedol Hrušovský. Premiér na to reagoval s tým, že sa opiera o slová vtedajšieho ministra spravodlivosti Daniela Lipšica, ktorý je dnes nezaradeným poslancom NR SR. Fico tiež vyhlásil, že by bol nerád, ak by sa na základe "teatrálneho" zásahu českej polície vytváral o Slovensku obraz, že sa tu nič nedeje. "Môžem potvrdiť, že je vytvorená daňová kobra, ktorá veľmi účinne bojuje s veľkými únikmi daní a mnoho vecí bolo podaných na trestné stíhanie," zdôraznil. To, čo sa momentálne deje v susednom Česku podľa Hrušovského ovplyvní politickú tvár českej politickej scény na desiatky rokov. "Aj mňa osobne napadajú rôzne úvahy, čo vlastne je v pozadí tohto celého prípadu. Zatiaľ tie zistenia nie sú tak presvedčivé, ktoré by zodpovedali obsahu, vecnosti a forme zásahu, ktorý bol urobený," povedal Hrušovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies