Robert Fico úspešne podstúpil operáciu srdca!

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 15:50 • 2 min
Robert Fico úspešne podstúpil operáciu srdca!

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico sa dnes podrobil úspešnej operácii srdca v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Na brífingu to potvrdil riaditeľ zariadenia Mongi Msolly. Fico je stabilizovaný a leží na ARO.

 

Pred novinárov predstúpili lekári spolu s ministrom zravotníctva Druckerom. "Zákrok prebiehal štandardným spôsobom. Pán predseda a jeho rodina si neželajú zverejňovať informácie o zdravotnom stave," povedal lekár Michal Hulman, ktorý premiéra operoval. Na otázky novinárov neodpovedali. 

 

img

 

Nie isté o aký zákrok sa jednalo. Operáciu vykonávali v celkovej anestéze, a tak sa spomína hlavne bypass, pri ktorom lekári obídu zúžené cievy. Úrad vlády však o zákroku vôbec neinformoval.

 

Premiéra zastúpia podpredsedovia

Predseda vlády SR Robert Fico dnes podstúpil kardiochirurgický zákrok a jeho stav je stabilizovaný. Informáciu priniesla hovorkyňa predsedu vlády Beatrice Szabóová.

 

"Zároveň, tak ako doteraz, platí, že tam, kde sa vyžadovala fyzická prítomnosť predsedu vlády SR, ho po dohode s ním zastupovali poverení podpredsedovia vlády," uviedla Szabóová. Predpokladanú dĺžku rekonvalescencie Fica nespresnila.

 

Danko želá Ficovi skoré uzdravenie

 

Fico je v NÚSCH hospitalizovaný od štvrtka 14. apríla. Šéf kabinetu prišiel do ústavu sám v sprievode ochranky. Podrobil sa kardiologickým vyšetreniam.

 

img

 

Premiér musel pre zdravotné problémy zrušiť štvrtkovú oficiálnu návštevu Českej republiky. Tento týždeň mal cestovať aj do Varšavy a Budapešti.

 

Premiér zrušil celý tohtotýždňový oficiálny program

Tohtotýždňový oficiálny program premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je pre jeho hospitalizáciu v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) zrušený. "Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a úzko spolupracuje so svojím najbližším pracovným okolím," uviedla pre TASR jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová.

Fico zároveň poveril prednesením Programového vyhlásenia vlády vicepremiéra pre investície Petra Pellegriniho (Smer-SD). 

 

Zdravotné problémy má už aj Danko, možno ho budú operovať




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies