Robert Fico podáva trestné oznámenie na Andreja Kisku

NETKY.SK • 14 Február 2020, 13:13 • 2 min
Robert Fico podáva trestné oznámenie na Andreja Kisku

Predseda vládneho Smeru-SD Robert Fico sa na tlačovej konferencii v Prešove vyjadril, že odmieta jeho spájanie s videom o lídrovi mimoparlamentnej strany Za ľudí a exprezidentovi Andrejovi Kiskovi. Kiska si video spojil s údajným výrokom Fica, ktorý mu mal sľúbiť pomstu a útoky, ak ho nevymenuje za predsedu ústavného súdu. Zároveň povedal, že v piatok podá trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie.

slovakia

left justify in out

Fica Kiska nezaujíma

"Mne sa zdá, že v tejto krajine zodpovedám za všetko vrátane vetra, dažďa, tepla a zimy. Je to smiešne. Tento upotený pán z Popradu by sa mal konečne spamätať. Mňa absolútne nezaujíma, kde je, čo je, je to vec orgánov činných v trestnom konaní. My tu dnes riešime podstatne vážnejšiu agendu a to sú dôchodky, rodinné prídavky, Istanbulský dohovor. Už to je úplne trápne. Vždy keď na neho niečo vyjde, ja netuším o čo ide, tak vždy hovorí, lebo Fico. Prepáčte, ja k tomu nemám čo povedať," uviedol Fico.

 

img

 

Bývalý premiér video ešte nevidel

Ako dodal, video ešte nevidel a plánuje si ho pozrieť. "To je tak, že keď sa to týka Fica a Smeru-SD, všetko je pravda. Keď sa to týka niekoho iného, tak to pravda nie je. Ja som len čítal zatiaľ nejaké správy, že vyšlo nejaké video, kde hovoria dvaja ľudia, ktorí boli blízko pri ňom v nejakých pozemkoch pod Tatrami. Čo ja s tým mám?," doplnil Fico.

 

Obsah videa sa týka kauzy s pozemkami

Aktérmi videa, na ktoré viaceré médiá upozornil anonym, sú svedok z Kiskovho procesu v kauze pozemkov Michal Šuliga a Milan Reichel spájaný s popradským podsvetím. Kiska označil video za zinscenované. Tvrdí tiež, že Reichela nikdy nevidel a od Šuligovej firmy kupoval pozemky na základe inzerátu uverejneného v novinách, ktorý aj v statuse na sociálnej sieti uverejnil. Vo videu sa Šuliga a Reichel rozprávajú o Kiskovej kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove, ktorá sa dostala na súd. Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Šuliga bol jedným zo svedkov. Vo videu tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu "držal stranu". Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

 

img

 

Pre viac informácii vám ponúkame REPORTÁŽ: Štefan Harabin sa vyjadril, prečo podal opätovné trestné oznámenie na Andreja Kisku

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona