Robert Fico: Boris Kollár je nedôveryhodný ako voda v prútenom koši

NETKY.SK • 5 Október 2021, 15:36 • 2 min
Robert Fico: Boris Kollár je nedôveryhodný ako voda v prútenom koši

Robert Fico opäť mútil vodu, dokonca ohlásil ďalšie protesty. Ústredným podnetom bolo aj to, že predseda parlamentu Boris Kollár dnes nedal hlasovať o návrhu Smeru, aby zaradil do programu aktuálnej schôdze bod o zmene ústavy. Nechvalne sa vyjadril i na adresu médií.

slovakia

left justify in out

 

Vládna koalícia je podľa Fica v úplnom rozklade a je otázkou času, kedy príde rozhodnutie, ktoré bude viesť k predčasným parlamentným voľbám. Ohlásil konanie protivládnych protestov na 17. októbra v Rimavskej Sobote a ďalší 17. novembra v Bratislave.

„Všetci sme dnes mali pocit prenesenej hanby za to, čo vystrája vládna koalícia. Je neuveriteľné, že rok aj päť mesiacov po vzniku vládnej koalície, ktorá mala pohodlnú ústavnú väčšinu, má obrovský problém nazberať 76 poslancov,“ vyhlásil po tom, čo bol parlament pre obštrukciu opozície viackrát neuznášaniaschopný.

 

Prečítajte si: Veronika Remišová: Predseda Smeru-SD účelovo klame!

Fico očakáva na proteste v Rimavskej Sobote niekoľko tisíc ľudí. Uskutočniť sa má pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti chudobe. Požiadal médiá, aby prestali spochybňovať protesty, pretože ide o uplatňovanie základných ľudských práv. „Ste kúpení za judášske peniaze za očkovanie,“ povedal na adresu médií. Podľa neho pôjde o slušný protest, „nebudeme nikomu bránu vyvaľovať a nebudeme ani kamene hádzať“.

 

img

Fico sa spýtal, o akej reformnej jeseni hovoril premiér Eduard Heger, ktorú ohlásil v pondelok 4. októbra na základe plánu obnovy. „Túto jeseň neurobia nič,“ uviedol Fico. Podľa neho táto jeseň bude jeseňou petícií, protestov a zvyšovania nenávisti voči tejto vláde.

Kritizoval politikov vládnych strán, ktorí pred časom hovorili, že sú za to, aby sa referendom mohlo skrátiť volebné obdobie parlamentu. Predseda parlamentu Boris Kollár dnes totiž nedal hlasovať o návrhu Smeru, aby zaradil do programu aktuálnej schôdze bod o zmene ústavy.

 

Možno vás zaujme: Hlas-SD vyzýva ministra Lengvarského, aby poslal ministra Matoviča kade ľahšie

 

Zmena ústavy má umožniť, aby sa volebné obdobie mohlo skrátiť referendom alebo prijatím ústavného zákona. Kollár mal argument, že ešte neuplynula podľa rokovacieho poriadku šesťmesačná lehota, ktorá umožňuje rokovať o tomto návrhu a oprel sa o rozhodnutie ústavnoprávneho výboru parlamentu. Podľa Fica predstavitelia koalície klamú verejnosť a osobitne Kollár. „Je nedôveryhodný ako voda v prútenom koši,“ povedal Fico.

 

img

Fico toež oznámil, že po protivládnom proteste predloží prezidentke Zuzane Čaputovej dve referendové otázky o skrátení volebného obdobia. Hlava štátu sa má vyjadriť, či sa s nimi obráti na ústavný súd alebo či môže Smer-SD začať petičnú akciu. Fico verí, že prezidentka bude tomu venovať väčšiu pozornosť. „Sama povedala, že je milovníčkou referenda, tak nech ho pustí dopredu.“
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies