Robert Fico: Ak vznikne priaznivé investičné prostredie, projekt NJZ sa môže oživiť

NETKY.SK • 4 Október 2016, 14:00 • 2 min
Robert Fico: Ak vznikne priaznivé investičné prostredie, projekt NJZ sa môže oživiť

BRATISLAVA - Situácia pre výstavbu a investovanie do jadrových zariadení sa v poslednom období mimoriadne zmenila. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) v rámci 11. zasadnutia Európskeho jadrového fóra (ENEF) v reakcii na otázku, aký bude vývoj s plánovaným tzv. Novým jadrovým zdrojom (NJZ) v lokalite Jaslovské Bohunice.

slovakia

left justify in out

"Ak približne pred 10 rokmi jeden megawatt (MW) elektriny stál 70 až 80 eur, dnes sa nachádzame v prostredí, keď je cena jedného megawattu pod úrovňou 30 eur. Preto dnes nenájdete nikoho, kto by mal v týchto podmienkach záujem investovať priamo do výstavby úplne nových jadrových blokov," upozornil premiér.

 

Poznamenal, že o postavenie nového jadrového zariadenia v lokalite Jaslovské Bohunice bol záujem v čase, keď cena za megawatt elektriny a celkovo investičné prostredie bolo veľmi atraktívne pre výstavbu NJZ. "Chceli sme pri výstavbe NJZ totiž využiť jadrovú infraštruktúru v Jaslovských Bohuniciach," doplnil.

 

Ak teraz nie je vhodné prostredie na priame investovanie do tohto projektu treba podľa neho využiť čas na prípravu stavebnej dokumentácie. "Preto vítam, že stanovisko EIA (Environmental Impact Assessment - posudzovanie vplyvov investície na životné prostredie) k NJZ z tohto roku bolo kladné. To je vážna vec pre takúto stavbu. Budeme sledovať vývoj na (energetickom) trhu a pokiaľ vznikne priaznivé investičné prostredie, projekt NJZ môžeme kedykoľvek oživiť," dodal predseda vlády SR.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies