Róbert Bezák odíde do Talianska po novom roku

NETKY.SK • 12 November 2013, 13:26 • 2 min
Róbert Bezák odíde do Talianska po novom roku

BRATISLAVA – Odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák by mal začať pôsobiť v Taliansku po novom roku.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes novinárom pri predstavení knihy vyznanie, nevie, čo bude v Taliansku robiť, pretože súhlas na pôsobenie mu musí dať biskup z Verony. „Možno budem zavretý v izbičke ako mních. Okrem športovania budem čítať knihy,“ povedal s tým, že 2. júl 2012 mu zmenil život. „Idem študovať, idem skúmať svoje myšlienky. Chcem, aby si ma obľúbili športovci, rodiny, starí v Taliansku. To, čo som chcel ponúknuť Slovensku, ponúknem im,“ vyhlásil.

Bezák chce s tým, čo sa stalo na Slovensku, raz a navždy skončiť. „Tento Bezák v knihe skončil. Nový rok treba začať inde. Bude to Taliansko. Už ma tam čakajú,“ uviedol. Už sa tam bol pozrieť. 

Bezák nechce, aby Slovenskom išlo za ním do Talianska. „Pre mňa je toto rozlúčka. Nechcem, aby sa organizovali za mnou zájazdy. Nechcem žiadny Roberttour. Pre mňa sa jedna etapa skončila. Som mŕtvy muž. Na Slovensku nemám mandát,“ povedal a dodal, že cirkev nikdy neopustí. „Ak ma pošle preč, ja neodídem“. 

Bezák hľadá pre seba nový život. „Čím sa odchod blíži, tým mi je ťažšie. Nemám dvadsať, ani tridsať, mám 54. Ľudia sa nesťahujú v 54 rokoch s tým, že chcú zažívať niečo nové,“ konštatoval. 

Bezáka vysvätili za biskupa 6. júna 2009. Z riadenia Trnavskej arcidiecézy ho odvolal pápež Benedikt XVI. 2. júla 2012. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. Podľa informácií agentúry SITA by mal Bezák pôsobiť v talianskom Busollengu neďaleko Verony v kláštore rehole redemptoristov, ktorej je členom. Redemptoristi tam spravujú Sanktuárium Márie ustavičnej pomoci. Bussolengo sa nachádza neďaleko jazera Lago di Garda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies