Robbie Keane oslávil rekordný štart v národnom tíme hetrikom

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 11:09 • 2 min
Robbie Keane oslávil rekordný štart v národnom tíme hetrikom

DUBLIN - Útočník Robbie Keane v piatok oslávil rekordný 126. štart za írsku futbalovú reprezentáciu štýlovo - hetrikom.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Dublinčan strelil všetky tri góly Írska v domácom súboji C-skupiny európskej kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie proti Faerským ostrovom. Hrotový hráč klub zámorskej MLS Los Angeles Galaxy otvoril skóre duelu už v 5. min, druhý presný zásah pridal v 56. min a gólovú bodku za stretnutím dal v 81. min. Po piatku má na svojom konte už 59 reprezentačných gólov. Doterajšie maximum v počte štartov v írskom národnom futbalovom tíme držal so 125 zápasmi brankár Shay Given.

"Je to krásny pocit dať za reprezentáciu tri góly v jednom zápase, dôležitejšie sú však tri body. Je pre mňa veľkou cťou hrať za Írsko, obliecť si národný zelený dres pre mňa veľa znamená," cituje Robbieho Keana denník Irish Times. 

Íri sú s jedenástimi bodmi v tabuľke kvalifikačnej C-skupiny na treťom mieste o skóre sa druhým Rakúskom. Pozícia lídra patrí šestnásťbodovým Nemcom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona