Robben netajil rozčarovanie z hry Holandska

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 16:17 • 2 min
Robben netajil rozčarovanie z hry Holandska

PORTO ALEGRE - Arjen Robben sa otváracím gólom do siete Austrálie zaradil medzi najlepších strelcov XX. futbalových majstrovstiev sveta, ale k spokojnosti s výkonom holandského tímu mal napriek víťazstvu 3:2 ďaleko.

slovakia

left justify in out

"V prvom polčase sme hrali naozaj zle. Prespali sme ho. Napáchali sme množstvo chýb v držaní lopty. Všetko bolo zle, nevedeli sme sa dostať do zápasu," priznal trojgólový kanonier záverečného turnaja pre nieuws.nl. Premožitelia Španielska po zmene strán dokonca pustili najväčšieho outsidera celého turnaja do vedenia a nečakane ratovali tri body. "Boli sme nesústredení a to by sa nám v zápasoch nemalo stávať. Mysleli sme si, že sebavedomie z víťazstva nad Španielmi nám pomôže vyhrať. Zabudli sme, že toto je úplne iný zápas, začínalo sa od 0:0." 

 

Najlepší hráč zápasu podľa FIFA vyzdvihol výkon húževnatého súpera. "Na víťazstvo sme sa museli poriadne nadrieť. Austrálčania sa bili ako o život, bola to ich posledná šanca. Vyrovnávací gól nás zaskočil, ale dokázali sme naň odpovedať," uviedol krídelník Bayernu Mníchov. 

 

Po druhom stredajšom súboji B-skupiny sa ukázala cena vydretého víťazstva. Okrem troch bodov sa Oranjes tešili aj z postupu do osemfinále, pretože úradujúcich majstrov sveta pokorili aj Čiľania a tiež idú ďalej. 

 

"Urobili sme dôležitý krok na ceste k cieľu. Máme šesť bodov, nestratili ani jeden. Zostáva nám jeden zápas, chceme v ňom predviesť dobrú hru," želá si Robben. 

 

V súboji o prvenstvo v skupine si musia vicemajstri sveta poradiť bez ďalšieho trojgólového strelca turnaja Robina van Persieho, ktorý si nezahrá pre dve žlté karty, pripomína web fifa.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona