Robben: Ešte tri víťazstvá a sme zasa vo finále

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 11:15 • 2 min
Robben: Ešte tri víťazstvá a sme zasa vo finále

FORTALEZA - O holandských futbalistoch sa hovorí, že sú najlepším tímom histórie spomedzi tých, ktoré ešte nezískali titul majstrov sveta. Trikrát skončili až tesne pod vrcholom. Mexičania majú zasa povesť jedného z najstabilnejších účastníkov záverečného turnaja MS.

slovakia

left justify in out

Od roku 1994 ťahajú sériu pravidelných účastí v osemfinále. Práve Holanďania a Mexičania sa pobijú o jednu zo štvrťfinálových miesteniek na šampionáte v Brazílii. Vzájomný duel odohrajú v nedeľu od 18.00 h SELČ vo Fortaleze. Vzájomná bilancia 3 víťazstvá - 1 remíza - 2 prehry mierne favorizuje Európanov.

Obaja títo súperi už upútali v Brazílii tým, ako si dokázali odpratať z cesty favorizované tímy. Holanďania potrebovali 20 minút na zničenie úradujúcich majstrov sveta Španielov (5:1), Mexičania v zápase o postup za 10 minút "vybavili" Chorvátov (3:1). Holanďania majú na lavičke premýšľavého stratéga Louisa van Gaala, Mexičania zasa búrliváka Miguela Herreru, ktorého bezbrehá radosť po góloch už neraz obletela svet. Herrera má momentálne na stole návrh na predĺženie zmluvy o štyri roky. Čaká sa len na jeho podpis. "Miguel demonštroval, že má ten správny profil pre postreprezentačného trénera. A hovoria za neho aj výsledky,“ povedal technický riaditeľ mexického tímu Hector González. 

 

Mexičania majú v tíme viacero pozoruhodných individualít. Jedným zo stmeľujúcich faktorov je aj obranca Rafael Márquez, ktorý má 36 rokov a Mexiko reprezentuje od roku 1997 už na štvrtom svetovom šampionáte. "Holanďania sú favoritmi, veď vyhrali skupinu s plným počtom 9 bodov a aktívnym skóre o 7 gólov. Ani my sme však zatiaľ na tomto šampionáte neprehrali. Vieme sa prispôsobiť a proti každému súperovi vymyslieť tú správnu taktiku," cituje Márqueza server Médio Tiempo. 

 

Holanďania nastúpili v záverečnom skupinovom dueli proti Čile (2:0) bez potrestaného útočníka Robina van Persieho a zraneného obrancu Bruna Martinsa Indiho. Bombardér Van Persie sa určite vráti do zostavy a Martins Indi sa po ľahšom otrase mozgu už tiež cíti lepšie. A možno opäť dostane na ľavej strane obrany prednosť útočník Dirk Kuyt, ktorý čaká na svoj stý reprezentačný zápas. "Už ma nebolí hlava a som pripravený nastúpiť. O tom však rozhodne tréner," povedal Indi Martins po štvrtkovom tréningu "oranjes" pre Volkskrant. 

 

Tréner Van Gaal si podľa denníka Volkskrant uvedomuje, že podmienky v tropickej Fortaleze budú v nedeľu vyhovovať viac Mexičanom ako jeho zverencom. Aj preto nariadil letecký presun z tréningovej bázy v Rio de Janeiro už v piatok. Tromfom Holanďanov by mal byť krídelník Arjen Robben, ktorý svojou rýchlosťou dokáže rozvrátiť obranu súpera a pripraviť pre spoluhráčov gólové pozície, prípadne sám efektívne zakončiť. Robben zatiaľ strelil tri z desiatich gólov Holanďanov na týchto MS a pre De Telegraaf o svojich pocitoch povedal: "Možno nám viacerí neverili, ani ja som nebol až taký optimista, ale naše výsledky v základnej skupine zrejme nebudú náhodné. Stačí ešte trikrát vyhrať a sme opäť vo finále. Je to možné.“ 

 

Holanďania sú obhajcami strieborných medailí z MS 2010, kde vo finále podľahli Španielom 0:1 po predĺžení. Predtým v osemfinále vyradili Slovákov (2:1). Mexičania pred štyrmi rokmi nestačili v osemfinále na Argentínu (1:3). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona