Rezort hospodárstva nemá informáciu o tom, že RKN Global odstupuje od investície v BB

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 18:10 • 2 min
Rezort hospodárstva nemá informáciu o tom, že RKN Global odstupuje od investície v BB

BANSKÁ BYSTRICA - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR nemá oficiálnu informáciu o tom, že firma RKN Global odstupuje od svojej investície a nevyužije schválenú investičnú podporu. Ak sa tak stane, ide o jej rozhodnutie, ktoré rezort vezme na vedomie.

slovakia

left justify in out

Spomínaná spoločnosť doteraz žiadnu pomoc nečerpala. Uviedol to pre TASR v reakcii na zverejnené odmietnutie investičnej pomoci a zrušenie investície v Banskej Bystrici hovorca MH SR Maroš Stano.

 

RKN Global DWC-LLC a RKN Global Europe v piatok (24.6.) oznámili, že sa rozhodli neprijať investičnú pomoc od Slovenska v celkovej hodnote 18 miliónov eur na výstavbu závodu chránenej tlače v Banskej Bystrici. V závode sa mali vyrábať biometrické identifikačné doklady a platobné karty.

 

RKN Global ešte predtým podnikla kroky na získanie súkromného financovania 71 miliónov eur na výstavbu závodu v Banskej Bystrici, ktorý mal zamestnávať 120 ľudí. Slovensko malo prispieť 10 miliónmi eur vo forme dotácií a 8 miliónmi eur vo forme daňových úľav. Firma spomenula vo svojom stanovisku útoky opozície a médií na premiéra Roberta Fica z dôvodu načasovania oznámenia investície krátko pred voľbami. Opozícia tiež kritizovala ukrajinských partnerov firmy RKN Global.

 

"Tieto útoky obsahovali nepravdivé obvinenia našich partnerov a spoločnosti RKN Global a boli vznesené bez toho, aby sa k nim RKN Global mala možnosť pred zverejnením vyjadriť, čo porušuje slovenské a medzinárodné novinárske štandardy," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti. Navyše, Slovensko bude v nasledujúcom polroku stáť na čele EÚ počas obdobia veľkej neistoty, ktorej zdrojom je rozhodnutie Británie vystúpiť z únie, pripomína firma. "Táto neistota zvýšila v porovnaní s marcom tohto roka rizikovosť investície RKN Global."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies