Riziko ľadových povodní stále trvá

NETKY.SK • 15 Január 2017, 10:59 • 2 min
Riziko ľadových povodní stále trvá

BRATISLAVA - Riziko ľadových povodní najmä v severnejších okresoch stále trvá. Naďalej platí výstraha prvého stupňa, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na výskyt nízkych teplôt vzduchu sa vytvárajú na tokoch ľadové úkazy - ľad pri brehu, ľadová triešť, dnový ľad, ľadová zápcha a zámrz toku, ktoré znižujú prietočnú plochu vodných tokov a môžu spôsobiť, resp. spôsobujú vzdutie hladín hlavne na malých tokoch. Hladiny môžu dosiahnuť a prekročiť vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity," vysvetľuje SHMÚ na svojej webstránke.

 

Výstraha platí pre okresy na strednom a hornom Považí, Liptove, Kysuciach, Orave, v okolí riek Poprad, Hornád, Hnilec, Bodva, Torysa a na hornej časti povodia Bodrogu.

 

Večer a v noci navyše majú prísť silné mrazy. Na západnom a východnom Slovensku môžu klesnúť teploty až na -20 stupňov Celzia, na strednom Slovensku by mali byť ešte nižšie, do -22 stupňov Celzia. V prvom prípade vydáva SHMÚ výstrahu prvého stupňa, pre stredné Slovensko druhého stupňa.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies