Riziko a smrť súčasťou "motošportu", tvrdí Vettel po smrti Wheldona

NETKY.SK • 20 Október 2011, 20:11 • 2 min
Riziko a smrť súčasťou "motošportu", tvrdí Vettel po smrti Wheldona

Riziko a smrť súčasťou "motošportu", tvrdí Vettel po smrti Wheldona

slovakia

left justify in out

img

Hromadná havária na automobilových pretekoch IndyCar v Las Vegas, ktorá vyústila do tragickej smrti Brita Dana Wheldona, vyvolala veľký ohlas v motoristickom športe. Podľa čerstvého dvojnásobného majstra sveta F1 Sebastiana Vettela by sa mala zvýšiť bezpečnosť pretekárov, no tí si musia uvedomiť, že riziko a smrť sú súčasťou ich povolania.
Pilot stajne Red Bull označil Wheldonovu smrť za "veľkú stratu",  ale tomuto riziku sa jednoducho v motoristickom športe nedá vyhnúť.  "Sme ochotní zaplatiť akýkoľvek účet, pretože milujeme pretekanie a milujeme motoristický šport, ktorý je krásny aj nebezpečný zároveň," povedal Vettel.
Na súťažných okruhoch pre efjednotku došlo k tragickej udalosti naposledy v roku 1994, kedy zahynul v Imole legendáry Brazílčan Ayrton Senna. Vettel zdôraznil, že odvtedy sa preteky F1 stali bezpečnejšími, ale Wheldonova smrť je dôkazom, že nikdy by sa nemalo prestať pracovať na zvýšení bezpečnosti pilotov.  
Zosnulý Wheldon bol jeden z mála zahraničných pretekárov, ktorí sa dokázali presadiť v USA, pričom v tomto roku po druhý raz triumfoval na slávnom podujatí Indianapolis 500. Reťazová havária, do ktorej sa zapojilo až 15 áut, sa odohrala na začiatku pretekov a s menšími zraneniami skončilo v nemocnici aj niekoľko ďalších jazdcov. Wheldona z miesta činu okamžite previezli vrtuľníkom do nemocnice v Las Vegas, no lekári po dvoch hodinách konštatovali smrť.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona